Pandemia a afectat mult toate sectoarele economiei, inclusiv ÎMM-urile care activează pe teritoriul Republicii Moldova. În acest context, ODIMM lansează un nou instrument de suport antreprenorial – garanția financiară.
Condiții de obținere a garanției financiare
Dacă venitul companiei a fost mai mic în anul 2020 față de anul 2019, compania este eligibilă pentru acest instrument. În cadrul produsului de garantare compania este scutită atât de achitarea comisionului până la 31.12.2021, cât și poate beneficia de garanții cu o valoare de până la 5 milioane pentru a acoperi până la 80% din suma creditului solicitat, fapt ce va permite repornirea activității companiei.
Procesul de emitere a garanției nu se deosebește de cel clasic și se desfășoară prin intermediul băncilor comerciale cu care ODIMM are semnate acorduri de parteneriat.
Tot ce trebuie să faci este să te adresezi unei bănci partenere a ODIMM și să soliciți un credit garantat. Destinația creditului poate fi atât pentru completarea capitalului circulant, cât și pentru efectuarea investițiilor.
Pe lângă actele pe care, de obicei, sunt depuse la contractarea unui credit, suplimentar se va prezenta doar o declarație pe propria răspundere privind lipsa restanțelor față de Bugetul Public Național la data solicitării creditului. În cazul în care la data solicitării creditului compania înregistrează restanțe față de buget, veți avea posibilitatea să le achitați fie din resurse proprii, fie din contul creditului contractat.
Însă, dacă nu te încadrezi în criteriile de mai sus, ai posibilitatea să beneficiezi de un credit garantat de stat în proporție de până la 70% cu o valoare a garanției la fel de până la 5 milioane lei, în baza unui Produs de garantare standard gestionat de Fondul de Garantare a Creditelor ODIMM.
Pentru mai multe detalii poți consulta pagina ODIMM.
Comentarii