‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 2 mai, 2024
17.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleGhid de buzunar: Utilizarea îngrășămintelor verzi în condiții de secetă

Ghid de buzunar: Utilizarea îngrășămintelor verzi în condiții de secetă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Un ghid de buzunar cu tema „Îngrășăminte verzi în condițiile de secetă ale Republicii Moldova” a fost editat de curând în cadrul proiectului InfOrganic Moldova 2020-2022”, implementat de A. O. „Educație pentru Dezvoltare” (AED), cu suportul financiar al Fundației „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein” (LED).

Expertul Hans Kandel, de la Universitatea din Dakota de Nord, SUA, voluntar în cadrul programului USAID Farmer-to-Farmer a oferit suport pentru elaborarea.

El este destinat fermierilor mici şi mijlocii care cultivă în câmp cereale, legume şi boboase sau sunt specializați în culturi de grădină şi seră. Multe dintre informațiile incluse în ghid sunt însă relevante pentru toți producătorii agricoli.

Publicația conține date despre:

  • caracteristicile culturilor ce se pretează ca îngrășăminte verzi;
  • legătura dintre secetă şi acest tip de fertilizare;
  • factorii care afectează asimilarea azotului de către leguminoase;
  • funcția îngrășămintelor verzi, alegerea acestora şi încadrarea lor în rotaţia culturilor.

De asemenea, sunt oferite idei de combinare a culturilor folosite pentru fertilizarea solului, exemple de îngrășăminte verzi în rotație, precum şi sfaturi utile legate de estimarea conținutului de azot.

Secțiunea „Unde se încorporează îngrășămintele verzi în rotația culturilor” conține câteva exemple de utilizare a acestor îngrăşăminte pentru diverse sisteme agricole.

‹ adv ›

Ghidul va fi oferit în mod gratuit fermierilor care practică agricultura ecologică, iar versiunea electronică a acestuia va fi disponibilă şi pentru utilizatorii înregistraţi pe platforma studii.movca.md.

Ghidul este primul dintr-o serie de 12 publicaţii de acest fel care urmează a fi elaborate până în 2022 de CNFA Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Obştească „Educație pentru Dezvoltare”.

Editarea ghidurilor are loc în paralel cu implementarea unui proiect axat pe crearea portalului de şcolarizare în principiile agriculturii ecologice studii.movca.md, realizat de Asociaţia patronală „Alianţa Lanţului Valoric în Agricultura Ecologică din Moldova”(MOVCA) .

‹ adv ›

Pentru informaţii suplimentare: Nadejda MOCANU, directorul CNFA Moldova, Tel.: 069260005, [email protected].

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›