‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 22 noiembrie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleGhid de combinare a vinului cu mâncarea

Ghid de combinare a vinului cu mâncarea

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Nu mai este un secret că pentru un ospăț reușit mâncarea și vinul trebuie să se completeze reciproc. De aceea este importantă combinarea lor corectă. O mâncare bună va pune în evidență calitățile vinului și invers. Majoritatea știu deja că vinurile roșii se potrivesc cu preparatele din carne de vită sau porc, în timp ce vinurile albe sunt asociate cu peștele sau carnea albă. Există câteva principii de bază care vor ajuta consumatorul în alegerea vinului în funcție de preparatul servit la masă.

Culoarea

Vinurile albe se potrivesc mâncărurilor puțin colorate, cum ar fi peștele, carnea albă de pasăre, sosurile galbene sau albe. Vinurile roșii se asortează cu carnea de vită, porc, miel și cu sosurile închise la culoare.

‹ adv ›

Densitatea

Vinurile fine, rafinate pot fi asortate cu preparatele culinare cu gust delicat, iar pentru gustările cu o consistență mai grea și vinul ales trebuie să fie mai bogat.

Asocierile regionale

‹ adv ›

Preparatele culinare tradiționale, de regulă, vor fi servite cu vinul specific zonei.

Textura mâncării

Atunci când preparatul este bogat în grăsimi, trebuie să ținem cont ca vinul ales să contrabalanseze aroma grasă cu ceva amărui, astfel vom complementa textura mâncării cu alcoolul.

‹ adv ›

Când căutăm un vin potrivit unui preparat acru, ar trebui să ne asigurăm că acreala percepută a băuturii să fie la cel puțin la fel de intensă cu cea din farfurie, altfel vinul ales poate să-și piardă gustul.

Pentru mâncărurile sărate sau prăjite alegem vinurile spumante, întrucât aciditatea lor ajută la diminuarea gustului sărat, adăugând nuanțe interesante și savuroase.

Deserturile și preparatele bogate în conținut de zahăr sunt combinate cu vinuri, firește, tot dulci. Însă trebuie să ne asigurăm că vinul este mai dulce decât preparatul din farfurie, în caz contrar desertul va tăia din dulceața vinului, îl va face să pară amărui sau chiar lipsit de gust.

Dacă ești o persoană spontană care preferă experimentele, unica regulă ar fi: bea și mănâncă ce-ți place. Cel mai potrivit este să alegi vinul pe care vrei să-l consumi oricum.

Primul festival al deliciilor oeno-gastronomice din regiunile cu Indicație Geografică Protejată (IGP) ale Moldovei

Pe 26 august 2017, la Complexul Etno-Cultural VATRA (șos. Chișinău-Ungheni, km 32), puteți participa la o sărbătoare a gustului, aromelor și tradițiilor autohtone, destinată întregii familii.

Festivalul „DeVin&DeGust” este primul eveniment care celebrează Vinul Moldovei asortat cu bucate tradiționale și cultura specifice fiecărei regiuni cu Indicație Geografică Protejată (IGP) din țara noastră.

Evenimentul este centrat pe cele 4 regiuni vitivinicole IGP ale Moldovei, pentru care în cadrul complexului va fi rezervată câte o zonă cu tematică specială.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Portalul Agrobiznes și site-ul stirilocale.md sunt Parteneri Media ai festivalului „DeVin&DeGust”.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›