‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 23 iunie, 2024
31.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGreen Nations și MADRM au discutat despre Programul European de Dezvoltare a Apiculturii în...

Green Nations și MADRM au discutat despre Programul European de Dezvoltare a Apiculturii în Moldova (PEDAM)

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Reprezentanții organizației Green Nations a avut o întâlnire cu ministrul Agriculturii, Ion Perju, în cadrul căreia au discutat despre implementarea Programului European de Dezvoltare a Apiculturii în Moldova (PEDAM).

„Am decis să dăm undă verde acestui Program și să facilităm instruirea în domeniul apiculturii, schimbul de experiență, dezvoltarea capacităților, astfel încât producătorul local să devină eficient și competitiv în procesul de producere. Astfel, va reuși să obțină un preț maxim pentru produsele sale și accesul la noi piețe, inclusiv piața europeană”, a spus Ion Perju.

 

„PEDAM este un program foarte important pentru Republica Moldova pentru că deschide noi oportunități pentru apicultori. Deja observăm un interes sporit din partea lor pentru acest proiect și sperăm că împreună cu MADRM vom iniția parteneriate durabile”, a spus Denis Cernomoret, președintele Green Nations.

PEDAM este un proiect dezvoltat de Green Nations. Implementarea programului a început la 1 noiembrie 2019, aflându-se la etapa identificării beneficiarilor și evaluării situației acestora. Programul oferă oportunitatea apicultorilor să beneficieze de asistență și consultanță juridică; de acces direct la vânzarea mierii pe piețele europene; pașaport electronic al apicultorului; vizite de studiu gratuite peste hotare la cele mai moderne prisăci din țările membre ale Uniunii Europene; asistență la pregătirea dosarelor pentru obținerea granturilor și a subvențiilor, etc.

Mai multe detalii despre PEDAM și Green Nations aflați în acest articol.

‹ adv ›

3 Comentarii

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›