‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 20 decembrie, 2024
6.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriGuvernul a aprobat modificări la Legea apiculturii și la Legea privind clasificarea carcaselor de...

Guvernul a aprobat modificări la Legea apiculturii și la Legea privind clasificarea carcaselor de animale

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În scopul aplicării corecte a cadrului legal, care reglementează domeniul apiculturii și sistemul național de clasificare a carcaselor de animale, Executivul a modificat Legea apiculturii și Legea privind clasificarea carcaselor la animale.

Propunerea modificărilor sunt condiționate de necesitatea evitării lacunelor legislative.

Principalele prevederi vor clarifica aspecte ce țin de înregistrarea activității apicole, comercializarea familiilor de albine, amplasarea stupilor în intravilanul localității și determinarea surselor de contaminare a albinelor.

‹ adv ›

De asemenea, se interzice utilizarea în apicultură, cu scopuri profilactice, a antibioticelor.

‹ adv ›
‹ adv ›

9 Comentarii

  1. Apicultura este un domeniu uitat de toti politicienii si specialistii care se ocupa,mierea are un pret de achizitie derizoriu,mult sub cel de productie.In aceasta situatie probabil apicultorii vor renunta rind pe rind.Diminuarea efectivului de albine influenteaza si agricultura.Domnilor politicieni ce faceti pentru apicultori?Cum ajutati acest sector?

  2. O singură părere am și asta este ca din 1989 și pîna în prezent nici un guvern nu ia ajutat cu nimic pe apicultori adevărat a creat șanse și fagașe bisnitarilor de diplome obținute pe bani care nici nu știu ce este într-o familie de albine dar au înregistrate 50 200 de familii pe care le întrețin adevărați proprietari și împart bani primiți. Problema adevărată a apicultorilor adevărați este piața de desfacere vreți să achiziționați miere de calitate la preț de un kg de foite de faguri? O familie numai de aia are nevoie?

  3. În fiecare an așteptăm să fim ajutați, asa este nimeni nu se gândeste la noi. De la rapta nici un kilogram de miere n_am stors și 13 stupi m-ia murit în martie.

  4. Cu părere de rău amintesc un lucru grav pentru apicultura din România.
    Anul acesta stupine întregi vor fi distruse de prigorii, păsări protejate de lege (special protejate de lege care pe lângă pesticidele interzise de a fi folosite în agricultura Europei și prețurile de achiziție pe kg. de miere face să descurajeze nu numai pe apicultori vechi, dar în special pe tinerii care și-ar dori să practice această meserie moștenită de la daci a poporului român.)
    Am ajuns să protejăm tot ce duce la distrugerea acestei ramuri a economiei spre folosul importatorilor de produse apicole contrafăcute pentru a distruge cât mai repede și sănătatea poporului român. Ne pare rău.

  5. TOȚI guvernanții si mai ales cei din conducerea Ministerului Agriculturii au fost si sunt niște NEMERNICI IRECUPERABILI !!!…UNUL singur a fost care a început ceva bun in acest minister dar ceilalți IDIOȚI l-au îndepărtat !!! până nu vom pune mâna pe furci si topoare nu se vaschimba nimic in politica româneasca !!! doar uitati-va la ce a făcutdin nou PSD de când a revenit la ” butoane”…. a sărit din nou pretul la combustibili si toate celelalte o vor lua-o razna…si prețul mierii se duce la vale…HALAL CONDUCERE…TREBUIE SĂ O SFÂRȘIȚI pe EȘAFOD cu tot cu neamurile voastre !!!

  6. Sunt apicultor cu acte în regula, proiect PNA în 2022 o mare țeapă, și intenționez să desființez stupina datorita prețurilor proaste la vânzarea mierii de albine.
    Muncesc mai mult decât produc, nu rentează deloc. Total dezamăgi.
    Subvenții zero.
    Etc.

  7. Țin minte că acum câțiva ani Rășcanu alerga pe dealuri sa cumpere miere. In prezent nici dacă i-o duci la poarta nu o ia,trebuie sa te rogi de ei cu marfa ta. PNA este cel mai toxic program,așa cum este gândit, pentru apicultura.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›