O echipă sub acoperire a televiziunii publice din China a realizat un reportaj într-o fermă de pui.
Păsările sunt hrănite intens şi sunt ţinute la lumină extrem de puternică. Astfel li se modifică bioritmul şi mănânca mult mai mult decât în mod normal. Mulţi pui însă nu rezistă şi mor. O altă practică răspândită este folosirea antibioticelor cu spectru larg.
„Folosim Amoxicilină, dar de la un moment dat microbii capătă rezistenţă şi medicamentul nu mai funcţionează. Trebuie să administrezi Cloramfenicol, efectul e mai bun”, au declarat îngrijitori de la fermă.
„Oamenii de ştiinţă spun că asemenea practici sunt un pericol uriaş: oamenii care mănâncă această carne ar putea să nu mai reacţioneze la antibiotice. Puii mănâncă antibiotice în fiecare zi şi devin rezistenţi. Pot chiar să producă microbi superrezistenţi, care trec la om după consumarea cărnii. Vedem atâţia pacienţi şi ne mirăm de ce nu putem să-i vindecăm. Credeam până acum că au luat medicamente arbitrar – dar poate că în multe cazuri mâncarea e de vină”, a declarat Yonghong Xiao, de la Spitalul Universitar Zhejiang.
Legea chineză prevede că administrarea de antibiotice trebuie întreruptă cu cel puţin 28 de zile înainte de sacrificarea animalelor.
Reporterii spun însă că puii sunt îndopaţi cu medicamente chiar şi până ajung la abator.
Sursa: recolta.eu
Comentarii