‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 21 noiembrie, 2024
2.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAfaceriIdei de afaceri: Creșterea nutriilor - aspecte importante

Idei de afaceri: Creșterea nutriilor – aspecte importante

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Creșterea nutriilor se transformă într-o afacere cu perspectivă, atunci când investiția este realizată în baza analizei pieței, iar întreținerea nutriilor se realizează respectând normele.

Nutriile au devenit populare pentru disponibilitatea, profitabilitatea și costul scăzut al întreținerii. Sunt animale renumite pentru blana lor valoroasă cu carne dietetică ce amintește carnea de iepure, însă puțin mai bogată în nutrienți.

Nutriile au o fertilitate ridicată și sunt lipsite de pretenții la condițiile de întreținere, având capacitatea de a mânca furaje vegetale relativ ieftine. Pentru a înțelege dacă este profitabil să crești nutria, merită să analizăm această oportunitate mai detaliat.

‹ adv ›

Avantajele și dezavantajele unei afaceri de creștere a nutriilor

Creșterea nutriilor are atât aspecte pozitive cât și negative, pe care cu siguranță ar trebui să le luați în calcul la inițierea unei afaceri.

Avantaje: 

  • Nutria este rezistentă la boli.
  • Nu necesită condiții speciale de întreținere.
  • Aceste animale nu au un miros specific.
  • Medicamentele sunt folosite în cazuri foarte rare.
  • Se hrănesc cu hrană ieftină (resturi vegetale, concentrate, fân).
  • Sunt mame grijulii și pot fi crescute în grupuri.
  • Femelele fată 4-12 pui ce sunt viabili și se hrănesc singuri din a 3 zi de viață.
  • Puii se pot hrăni cu lapte matern și de la alte femele.
  • Carnea dietetică este mai bogată în nutrienți față de cea de iepure.
  • Blana este de calitate superioară cu o gamă de culori diferite.
  • Lipsă concurenților pe piață.
  • Piața de desfacere în continue dezvoltare.

Dezavantaje:

‹ adv ›

Înrudirea nutriilor este greu de evitat în momentul când sunt întreținute în grupuri, ca urmare dau urmași ce greu cresc și sunt slab rezistenți la unele boli.

Curăţenia este necesară în mod regulat de a fi efectuată în locuința animalelor, pentru a îndepărta alimentele nemâncate și de a schimba apa, astfel prevenind intoxicarea nutriilor cu mucegai.

Temperaturile reduse, înghețurile sunt extrem de periculoase, căci pot să le provoace și moartea, de aceea sunt necesare spații închise.

‹ adv ›

Comercializarea cărnii este dificilă din momentul când nu este un contract cu un magazin sau restaurant.

Contractul privind vinderea cărnii poate fi greu de a fi îndeplinit în momentul când nu putem controla cerințele și nu avem un management bun în fermă.

Lipsa fabricilor de prelucrare a blănurilor. 

Creșterea nutriilor și comercializarea cărnii

Durata mică a gestatiei, de numai 128-132 de zile, cât și prolificitatea mare, permit o înmultire rapidă a nutriilor. Din două fătări anuale, se pot obține în mod normal de la o singură femelă un număr de 10-22 pui.  

Nutria este un animal care ajunge rapid la valorificare, la numai 233 de zile animalele putând fi valorificate pentru carne si blană. 

Cunoscând faptul că nutriile se pot întreține atât separat în cuști individuale, cât și în grupuri formate și întreținute în voliere. Putem decide ușor metoda de întreținere fără a aduce prejudiciu involuntar asupra producției obținute.

Hrănirea acestor animale nu este complicată fiind folosite nutrețuri ieftine (resturi vegetale, coceni de porumb, concentrate, fân).

De obicei, se hrănesc de 2-3 ori pe zi cu hrană diversificată: dimineața nutrețuri suculente, la amiază concentrate (porumb, orz sau urluială înmuiată) și seara fân (de lucernă, de luncă) și apă mereu la discreție. 

Cel mai des sunt întâlnite afacerile de familie și aceste crescătorii sunt de obicei mici (2-3 familii) cu 30-60 carcase obținute anual.

Carnea de nutrie poate fi un produs binevenit pe masa fiecărui consumator și poate fi comercializată atât în piață, cât și în marketuri.

Acest produs nu a primit încă faimă din cauza unor motive neîntemeiate cum este lipsa de informație, întreținerea incorectă, necorespunderea cerințelor de comercializare, aspecte exterioare asemănătoare cu șobolanul și, de asemenea, a afacerilor de familie ce nu se dezvoltă la nivel de fermă. 

Sub aspecte economice, creșterea nutriilor nu necesită investiții mari, cerințele fiind axate în mare parte pe animale și cuști. Comercializarea cărnii se poate efectua direct de acasă sau prin livrare către consumator.

S-au dezvoltat afacerile de familie din considerente că produsul este comercializat după cerința vânzătorului și nicidecum a cumpărătorului. Cumpărătorul deseori află despre produs din sursele de publicitate de internet sau piață.

Carnea de nutrie nu poate ajunge pe rafturile magazinelor dintr-un singur motiv – vânzătorul nu poate da asigurări că produsul va fi în permanență. Afacerea cu nutrie are perspective și cu pași mici dar siguri ia amploare și la noi.

Despre carnea de nutrie 

Mulți oameni cred că carnea de nutrie miroase rău și murdar, deoarece nutria este o rozătoare, ceea ce înseamnă că este omnivoră. Cu toate acestea, nutria este curată și mănâncă exclusiv alimente vegetale.  

Carnea animalului are un gust și o aromă delicată, este dietetică și este recomandată persoanelor cu diabet zaharat, probleme cu tensiunea arterială, boli de inimă și stomac, femeilor însărcinate și care alăptează, persoanelor în vârstă.

Proprietăți cărnii de nutrie 

Carnea de nutrie este un produs ușor de digerat, care nu lasă un sentiment de greutate în stomac. Substanțele prezente în compoziția acestui produs întăresc apărarea organismului.

Unii nutriționiști recomandă ca persoanele care se recuperează din bolile debilitante să includă carnea de nutrie cel puțin o dată pe săptămână în meniu. 

Carnea de nutrie este o sursă naturală de proteine animale care are o structură optimă de aminoacizi și substanțe care sporesc rezistența organismului. Mâncărurile preparate din aceasta sunt utile pentru atleții și persoanele angajate în forță fizică grea. 

Consumul regulat al cărnii de nutrie ajută la accelerarea procesului de eliminare a excesului de colesterol din organism. Din acest motiv, riscul de ateroscleroză și alte afecțiuni cardiace este redus semnificativ.

Este un produs cu conținut scăzut de grăsimi, cu o valoare energetică scăzută. Mâncărurile preparate din aceasta pot fi incluse în meniul de dietă în tratamentul obezității. 

Conține cea mai largă gamă de vitamine B și alți compuși care întăresc sistemul nervos și elimină perturbările în activitatea sa. Prin urmare, nutriționiștii recomandă persoanelor care se confruntă cu suprasolicitare psiho-emoțională și sunt în permanență sub stres să includă carnea de nutrie în consum o dată pe săptămână.

Compoziția de carne din nutrie conține acid linoleic, vitamina E și alți compuși care afectează pozitiv starea și aspectul pielii, părului și plăcilor de unghii, încetinind procesele care duc la  îmbătrânirea corpului. 

Este un produs hipoalergenic care, foarte rar, duce la apariția reacțiilor de hipersensibilitate în organism.

Este o sursă bogată de seleniu și alte substanțe care reglementează producția de hormoni tiroidieni. Nutriționiștii recomandă ca persoanele care suferă de boli ale glandei tiroide să-și completeze dieta cu mâncăruri bazate pe aceasta. 

Vitaminele din grupa B și alți compuși care fac parte din carnea de nutrie, activează procesele metabolice din organism, împiedică apariția tulburărilor metabolice. 

Este utilă persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Substanțele prezente în compoziția sa au capacitatea de a regla tensiunea arterială. 

Este o sursă bogată de fier și alte substanțe capabile să reglementeze activitatea sistemului sanguin. Vasele din aceasta sunt utile persoanelor care suferă de anemie. 

V-ar putea plăcea și articolul despre Creșterea rațelor mute – aspecte importante.

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›