‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 iulie, 2024
32.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFISC: În agricultură se plătesc salariii sub limita sărăciei

FISC: În agricultură se plătesc salariii sub limita sărăciei

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Datele Serviciului Fiscal de Stat relevă că, în țara noastră sunt sectoare şi companii ce continuă să achite salarii de 3-5 ori mai mici decât salariul mediu pe economie. Și aceasta în pofida măsurilor de relaxare fiscală luate un an în urmă de către Guvernul Filip, dar și acțiunilor de conformare a contribuabililor întreprinse de Fisc în segmente ale economiei naționale prioritare pentru monitorizare, scrie mold-street.com.

Salarii de 1.176 lei achitate în agricultură

Astfel în primele 9 luni ale acestui an, salariul mediu lunar la contribuabilii, monitorizați de Fisc prin prisma Programului de conformare, a constituit doar 2.358 de lei (circa 120 de euro pe lună). Chiar dacă este în creștere cu 18%, față de anul 2018 (1.995 lei), acesta este de trei ori şi ceva mai mic decât salariul mediu pe economie.

Datele Fiscului arată că în primele 9 luni ale acestui an cele mai mici salarii au fost achitate de agenţii economici din agricultură – doar 1.176 de lei pe lună, adică de aproape 6 ori mai puţin decât salariul mediu pe economie în trimestrul III al anului 2019.

‹ adv ›

Un astfel de salariu este sub limita sărăciei

Anul trecut însă salariul mediu în agricultură, la agenţii economici monitorizaţi de Fisc nu ajungea nici la o mie de lei, adică era de aproape 50 de euro.

FOTO: mold-street.com

Serviciul Fiscal de Stat a stabilit pentru anul 2019 următoarele segmente ale economiei naționale cu risc sporit de neconformare fiscală, care sunt prioritare pentru monitorizare și anume:

  • Construcția;
  • Agricultura;
  • Restaurante și alte activități de servicii de alimentație;
  • Transport;
  • Servicii de înfrumusețare/îngrijire și sănătate;
  • Întreținerea și repararea autovehicolelor;
  • Comerțul cu ridicata a produselor alimentare;
  • Persoanele fizice posibili subiecți ai aplicării metodelor și surselor indirecte de estimare a veniturilor.
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›