‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 20 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Republica Moldova ar putea fi create 3 laboratoare vii ce vor implementa soluții...

În Republica Moldova ar putea fi create 3 laboratoare vii ce vor implementa soluții pentru sănătatea solului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Țara noastră ar putea beneficia de oportunități de finanțare pentru crearea a 3 laboratoare vii, ce vor face parte dintr-un consorțiu internațional de cercetare.

Acest lucru a fost discutat în cadrul Conferinței dedicată Misiunii Uniunii Europene „Soluri sănătoase până în anul 2030”, care are ca obiectiv înființarea unei rețele de circa 100 de laboratoare vii și faruri pentru a asigura tranziția către soluri sănătoase până în 2030.

Evenimentul a avut ca scop de a reliefa valoarea solurilor, importanța protecției acestora și modelele de gestionare a terenurilor în toate sectoarele.

Prezent la conferință, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare a menționat că utilizarea mai eficientă a resurselor naturale este o necesitate stringentă și că sectoarele economice depind de sănătatea solului este determinată de tehnologiile de prelucrare.

„Agricultorii deja conștientizează că fiecare proiect de dezvoltare a afacerilor agricole trebuie să conțină în mod obligatoriu și componenta de mediu. Fiecare agricultor este pregătit să implementeze astfel de prevederi. Recent, au fost elaborate modificări în Codul funciar și a fost permisă înființarea pădurilor pe terenurile agricole, lucru pe care îl consider benefic”.

Conferința a fost organizată de proiectul NATI00NS în colaborare cu Academia de Științe a Moldovei. Evenimente similare au loc în 43 de țări din UE și țări asociate.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›