‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 5 noiembrie, 2024
0.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleInovații în agricultură. Vezi cum arată drona care poate înlocui o semănătoare

Inovații în agricultură. Vezi cum arată drona care poate înlocui o semănătoare

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Dronele care pulverizează culturile agricole cu erbicide și îngrășăminte sunt deja bine cunoscute. Iată că mai nou, pe piață au apărut și drone care pot înlocui semănătorile, adică pot semăna semințe.

AeroSeeder este un octocopter dezvoltat de startup-ul Iowa. Drona are un dispozitiv special, în formă de coș, unde încap până la 18 kilograme de semințe. Aceasta poate fi controlată cu ajutorul unui sistem GPS și a senzorilor de susținere a altitudinii și de monitorizare a terenului. Drona zboară autonom pe o traiectorie pre-programată cu o viteză de până la 35 kilometri pe oră. În acest caz, semințele sunt turnate din coș pe câmp, iar rata de însămânțare este reglabilă.

Aceasta poate fi gestionată chiar de fermier, plantând până la 40 de hectare într-o perioadă de opt ore. În plus, atunci când drona rămâne fără semințe sau trebuie să-și încarce bateria, acesta revine automat la punctul de decolare. De îndată ce drona este încărcată și completă, acesta revine imediat la punctul din câmp, de unde a plecat.

‹ adv ›

Acest echipament se utilizează în primul rând pentru semănarea așa numitelor culturi de acoperire, și mai puțin a celor care se recoltează. Printre altele, aceste plante ajută la minimizarea eroziunii, la reținerea apei în sol, la suprimarea buruienilor și la îmbunătățirea calității solului. Respectiv, pot fi semănate pe supafețele unde deja a fost semănată o altă cultură de bază.

Culturile respective pot fi semănate și cu ajutorul echipamentelor agricole tradiționale, însă există riscul de a afecta cultura de bază. Astfel, această dronă poate fi utilizată ca o alterativă.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›