Are studii în IT, lucrează în calitate de bucătar și, în același timp gestionează o afacere pufoasă. Așa începe povestea lui Iurie Volceanov, un tânăr de 29 de ani din orașul Leova. A înființat o mini-fermă de iepuri acum un an și jumătate. Spune că abia din a treia încercare i-a reușit să facă acest lucru.
Primele două încercări de a crește iepuri s-au soldat cu eșec, despre care tânărul recunoaște că s-a întâmplat din cauza greșelilor pe care le-a comis, dar și din lipsă de cunoștințe. Cu lecția învățată, Iurie Volceanov spune că este mândru că pășește pe urmele tatălui său.
S-ar părea că cifra 3 este una norocoasă pentru Iurie și asta pentru că a pornit-o de la 30 de femele, iar în prezent are în jur de 700 de urecheați albi, de rasă pannon. Primele investiții le-a făcut din banii puși deoparte lună de lună din salariu. Desigur, și părinții au fost cei care m-au ajutat, zice Iurie.
Iepurii sunt crescuți doar pentru carne, iar blănurile, care sunt căutate și destul de solicitate în alte țări, antreprenorul le aruncă, pentru că nu are unde le da la prelucrare. Deși recunoaște, că dacă acest lucru ar fi posibil, venitul pe care l-ar obține ar fi mai mult decât binevenit.
Pentru alimentația urecheaților, Iurie cheltuie lunar 13-14 mii de lei. Uneori își răscumpără banii, alteori e nevoit să caute cu lumânarea cumpărători pentru marfa sa.
Nu regretă că a schimbat IT-ul pe agricultură, îi place ceea ce face, iar micile succese obținute îi dau speranță în ziua de mâine. Își dorește un viitor mai bun în țara sa, iar pentru asta e gata să investească timp și bani în afacerea sa de suflet și visează la ziua când va deveni propriul angajat.
Iurie Volceanov din Leova este de părerea că agricultura este o ramură destul de atractivă pentru tineri. Dar spune că statul ar trebui, prin politicile sale să-i și susțină mai mult pe aceștia, să facă atractiv acest domeniu, așa încât cei de vârsta sa plecați peste hotare să revină acasă, iar cei care au acest gând, să-și despacheteze bagajele.
Comentarii