Primii pui au apărut în vânzare la piaţa avicolă din Capitală. Azi-dimineaţă oamenii au făcut coadă la singurul producător care avea de vânzare pui de găină. Cât priveşte bobocii şi răţuştele, oferta este mai mare, scrie Regional.
„600 aveam de dimineață, și acum încă 200 am mai adus. Sunt pui din ouă de casă de o zi. Anul acesta sunt mai puţini pui, deoarece multă lume îi caută pe cei ungureşti, dar ei nu trăiesc nici câteva săptămâni”, a spus un comerciant.
Un puişor de o zi costă 8 lei, la fel ca şi anul trecut. Întrucât aceştia abia încep să apară pe piaţă comercianţii sunt destul de generoşi şi mai pot ceda la preţ. Oamenii spun că preţul este acceptabil, dar şi-ar dori să fie mai mulţi comercianţi ca să aibă de unde alege.
Recomandări pentru a crește pui sănătoși
Puii de găină reprezintă o investiție pe termen lung. Deși costul de achiziție nu este de speriat, un crescător cu experiență știe la ce să se aștepte, mai ales dacă dorește păsări de calitate. Nu uitați, găinile sunt păsări care trăiesc și până la 8 ani, în funcție de rasă.
Adăpostul: Spațiul necesar crește pe măsură ce cresc și puii. Un mimimum de 0,3 m² este necesar pentru fiecare pui până la vârsta de 6 săptămâni. Apoi, pentru puii mai mari va fi nevoie de un spațiu minim de 1m²;
Surse de căldură: Lampele de încălzire cu infraroșu sunt folosite frecvent, dar nu scăpați din vedere pericolul de incendiu;
Termometre: Temperatura ar trebui să fie măsurată la nivelul podelei, acolo unde stau puii. Această trebuie menținută la 26-28°C, deoarece în primele 3 săptămâni de viață puii nu au sistem propriu de termoreglare.
Așternut: Puteți folosi rumeguș. Amenajați un strat de 8-10 centimetri pe podea.
Hrană: În primele zile și săptămâni de viață, puii au nevoie de furaje de tip starter, cu o compoziție care să răspundă la nevoile unei creșteri sănătoase.
Sursă recomandări: agroland.ro.
Comentarii