Acum zece ani, soții Cașuneanu s-au întors acasă de peste hotare și au decis să investească în legumicultură, construind o afacere frumoasă, dar, evident, cu multiple provocări.
Au construit peste un hectar de sere moderne
Au optat pentru două culturi – castraveți și tomate pe care le cultivă în sere pe o suprafață totală de peste un hectar. An de an, cultivându-le, au apărut și unele probleme, povestește Lucia Cașuneanu.
Cunoscând că în România sunt specialiștii Timac Agro care pot veni cu expertiză în soluționarea problemelor, au decis să caute reprezentanța companiei și în Republica Moldova.
pH-ul nepotrivit și conductivitatea electrică – probleme identificate de Timac Agro
După o vizită și analiză, Silviu Ion spune că a identificat probleme legate de pH-ul nepotrivit și conductivitatea electrică a solului.
Nivelurile conductivității electrice (EC) ale apei din sol reprezintă un bun indicator al cantității de nutrienți pe care planta le absoarbe.
Cercetările realizate la diferite universități de profil indică faptul că, recolta obținută este direct influențată de corelațiile EC-ului din apă, îngrășămintele și pesticidele folosite.