Anul agricol ar putea fi influențat de condițiile climaterice, iar autoritățile implementează mai multe măsuri pentru a face față unor eventuale calamități naturale, notează radiomoldova.md.
În același timp, prognozele pentru recoltele culturilor agricole sunt pozitive, potrivit reprezentanților Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.
Plantarea fâșiilor forestiere, extinderea ariilor de protecție antigrindină în mai multe localități, crearea ploilor artificiale și construcția sistemelor de irigare sunt printre principalele măsuri luate în prezent de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare pentru a face față unor eventuale calamități naturale, a declarat pentru Radio Moldova secretarul de stat al instituției, Vasile Șarban.
Potrivit acestuia, prognozele în acest an sunt relativ bune.
Și fermierii spun că se așteaptă la recolte bune anul acesta. Totuși, cea mai mare problemă cu care se confruntă sunt cheltuielile de producție, susține agricultorul din raionul Fălești, Ion Moroi, cu o experiență de 40 de ani.
Precizăm că, în prezent, în Republica Moldova sunt 88 de sisteme de irigare, dintre care doar 24 sunt funcționale.
Autoritățile își propun să reabiliteze trei stații centralizate de irigare: din Ștefan Vodă, Briceni și Etulia, pentru a facilita accesul agricultorilor la resursele de apă.
Comentarii