‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 5 noiembrie, 2024
-0.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMesajul șefului misiunii USAID Moldova și ambasadoarei Suediei de Ziua Națională a Vinului

Mesajul șefului misiunii USAID Moldova și ambasadoarei Suediei de Ziua Națională a Vinului

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Investițiile în producerea de vinuri din Moldova sporește competitivitatea și eficiența unei industrii patrimoniale, protejând locurile de muncă și veniturile rurale pentru mii de cultivatori de struguri.

Industria vitivinicolă are un rol important în economia Moldovei. Aceasta reprezintă 5% din totalul exporturilor, fiind o sursă importantă de venituri în monedă străină. Vinul este, de asemenea, singurul produs de export, al cărui întreg lanț valoric este realizat pe teritoriul țării, servind drept sursă de venit pentru peste 200.000 de oameni.

De Ziua Națională a Vinului, Ambasadoarea Suediei Anna Lyberg transmite un mesaj virtual de felicitare vinificatorilor și fiecărei familii din Moldova pentru a celebra patrimoniul și tradițiile milenare în vinificație ale țării:

Mesajul Ambasadorului Hogan de Ziua Națională a Vinului

"Astăzi sărbătorim vinul Moldovei, dar și poporul Moldovei." Mesajul Ambasadorului Hogan cu ocazia Zilei Naționale a Vinului

Geplaatst door U.S. Embassy Moldova op Vrijdag 2 oktober 2020
‹ adv ›

Scott Hocklander, șeful misiunii USAID Moldova, în mesajul său de felicitare a menționat că USAID susține dezvoltarea industriei și patrimoniului vitivinicol al Moldovei deja de 15 ani, iar eforturile întreprinse au oferit și rezultate pe măsură.

Ziua Vinului 2020. Mesaj de felicitare.

”Astăzi, de Ziua Națională a Vinului, vreau să felicit vinificatorii din Moldova și să aplaud eforturile lor în dezvoltarea patrimoniului și legendei Vinul Moldovei!”#ZNV2020 #eudevinsarbatoare #mywineday #wineofmoldovaWine of Moldova

Geplaatst door USAID Moldova op Vrijdag 2 oktober 2020

Industria a suferit șocuri majore ca urmare a două embargouri comerciale rusești, ceea ce a dus la o recesiune extinsă a industriei și la o reducere de trei ori a exporturilor.

Cu asistența Proiectului de Competitivitate din Moldova, finantat de USAID si Suedia și a proiectelor sale predecesoare, sectorul vitivinicol a trecut prin reforme radicale, liberalizând mediul de afaceri și îmbunătățind cerințele de calitate, dezvoltând brandul de țară Vinul Moldovei (Wine of Moldova) și înființând Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) în 2014 ca parteneriat public-privat pentru gestionarea industriei.

‹ adv ›

Drept urmare, Moldova a început să-și orienteze exporturile către piețele de calitate din UE și Asia, îndepărtându-se de piețele volatile din Rusia și țările CSI.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›