‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 15 iulie, 2024
37.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova își va mări capacitatea de generare a energiei eoliene până în 2025

Moldova își va mări capacitatea de generare a energiei eoliene până în 2025

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Republica Moldova are instalate turbine eoliene cu capacitatea de 133 MW, iar până în 2025 au fost alocate încă 105 MW în cadrul primei licitații pentru producători eligibili mari, anunță Ministerul Energiei.

Potrivit unui comunicat, Ministerul a început deja pregătirile pentru următoarea rundă de licitații, pentru construcția centralelor eoliene în locații specifice, transmite știri.md.

„Această denotă dezvoltarea rapidă a tehnologiilor și în Moldova avem astfel de centrale eoliene. Astfel, până în 2030, urmează să avem turbine eoliene cu o capacitate de 600 MW, de 2,4 ori mai mult decât capacitatea celei mai mari centrale de la Termoelectrica”, notează Ministerul.

De menționat că, potrivit Planului Național Integrat pentru Energie și Climă, către 2030, circa 30% din energia consumată în Moldova ar urma să fie din surse regenerabile.

„Fiind o resursă locală, energia eoliană înseamnă, de asemenea, mai puțini bani cheltuiți pe importurile de combustibili fosili. Și, bineînțeles, înseamnă mai puțin CO2 – și un aer mai curat – în orașele și satele noastre”, se mai arată în comunicat.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›