Nicolae Cajuc, fermier din satul Cazangic, Leova este unul dintre amatorii hibrizilor de floarea-soarelui de la Syngenta. Astfel că, din cele 700 de hectare pe care a cultivat floarea-soarelui, 400 de hectare au fost cu hibrizii Syngenta.
În acest an, cel mai productiv s-a dovedit a fi hibridul SY Onestar CLP, care i-a oferit agricultorului o recoltă medie de 4 tone la hectar.
Pe locul doi, la capitolul recolte la SRL Cazangenii, s-a dovedit a fi hibridul Sumiko HTS, oferind o recoltă medie de 3,6 tone la hectar.
Și pentru că este foarte importantă și întreținerea corectă a culturii, în continuare, vă povestim câteva detalii despre tehnologia utilizată de către fermier:
Densitatea culturii a fost de 64 de mii de plante per hectar, perioada de semănat a hibrizilor de floarea-soarelui fiind 28 martie -1 aprilie.
Concomitent cu semănatul, în sol au fost introduse a câte 100 de kilograme de diamofos per hectar, iar în faza de 8 frunze au fost aplicate îngrășăminte foliare cu NPK 20-20-20, 3 kilograme per hectar.
Pentru menținerea sub control a bolilor, a fost utilizat fungicidul AMISTAR®XTRA, aplicat concomitent cu fertilizarea foliară.
Despre SY Onestar CLP:
SY Onestar este un hibrid de floarea soarelui semi-timpuriu, Clearfield® Plus, cu un potenţial excepțional de producţie, adaptabil și stabil în diferite condiții de cultură. Prezintă toleranţă la toate rasele de mană cunoscute în Moldova. Mai multe detalii găsiți pe acest link.
Rezultate de producție floarea-soarelui Syngenta 2021, disponibile pe acest link.