Cantitatea de reziduuri în fructe este una dintre principale probleme pe care fermierii încearcă să le soluționeze. Nicolae Pascal, administrator Prodcar SRL, menționează că producătorii autohtoni trebuie să se implice personal pentru a soluționa această problemă.
Producătorul spune că, majoritatea horticultorilor de la noi au investit foarte mult în plantațiile pe care le dețin, au construit case de ambalare, obțin certificările necesare, dar se implică mai puțin și nu verifică schema de protecție care se aplică în livezi.
Astfel, uneori, ajung să exporte și să primească notificări din partea importatorilor.
Utilizarea stațiilor meteo pentru a prognoza riscul apariției în masă a dăunătorilor sau bolilor
Tratamentele realizate la timp pot reduce costurile
O altă problemă majoră o reprezintă acarienii și lupta contra acestora, iar Nicolae Pascal susține că este foarte important de identifică încă în momentul în care încep a depune ouă și nu atunci când au invadat livada.
Nicolae Pascal: Analiza frunzelor și solului, absolut necesare
Tot aici, fermierul a explicat că este imperios de a efectua anual analiza solului, frunzelor, pentru a cunoaște cu siguranță ce îngrășăminte trebuie aplicate.
Alegerea soiurilor cu rezistență mai bună la boli
Reducerea insecticidelor dezorientarea în masă cu ajutorul feromonilor
Nicolae Pascal a insistat asupra faptului că, mulți producători efectuează tratamente în exces.
La final, Nicolae Pascal a menționat că este îmbucurător faptul că avem noi piețe de desfacere, dar și mai important este să le păstrăm și să nu afectăm imaginea țării prin produse necalitative și cu multe reziduuri.
Comentarii