Asociația Obștească Pro Cooperare Regională cu suportul financiar al Fundației Reprezentanțe din Republica Moldova a Fundației Elvețiene HEKS, în perioada iulie 2017-iunie 2021 implementează în Regiunea de Dezvoltare Nord a Moldovei Proiectul „Milk Market Improvement through Linkages and Knowledge – MILK”, care are ca scop susținerea fermierilor deținătorilor de vaci de lapte conform principiilor „Make the Market Works for the Poor- M4P”.
Dezvoltarea proiectelor conform principiilor M4P presupune diagnosticarea sistemului de piață în scopul identificării blocajelor și a înlăturării acestora. Intervențiile proiectului sunt orientate spre influențarea sistemului de piață încât acesta să funcționeze și în favoarea fermierilor mici.
Granturile pentru procurarea tehnicii agricole fac parte din setul de intervenții care derivă din unul dintre obiectivele de bază ale proiectului și anume creșterea cantității și calității furajelor pentru bovine.
Scopul
Scopul grantului este creșterea cantității și calității laptelui în fermele de bovine prin sporirea accesului la furaje calitative recoltate cu utilajele propuse spre cofinanțare.
Valoarea grantului
- Metoda acordării grantului se va face prin cofinanțarea în proporție de cel mult 50% din valoarea totală a utilajului;
- Valoarea grantului nu va depăși suma de 1000 EUR / utilaj;
- Grantul se va acorda după încheierea unui acord de parteneriat cu beneficiarul grantului;
- Grantul se va acorda în limita fondurilor disponibile prin încheierea unui contract de cofinanțare;
- Acordarea grantului se fa efectua după principiul primul venit-primul servit.
Condiții de eligibilitate pentru beneficiarii grantului
- Aplicantul își desfășoară activitatea în unul din raioanele Briceni, Ocnița, Edineț, Dondușeni, Soroca, Rîșcani, Drochia, Glodeni, Fălești, Florești, Sîngerei;
- Aplicantul este deținător de cel puțin 10 vaci;
- Demonstrează prin acte confirmative statutul de persoană fizică care practică activitate de întreprinzător sau persoană juridică ce desfășoară activitatea agricolă pe teritoriul Republicii Moldova în conformitate cu legislația în vigoare.
Modul de aplicare și documente necesare
Adresează o cerere de solicitare a grantului (formă liberă), care va conține și o scurtă descriere a situației (localitatea în care își desfășoară activitatea; numărul de bovine pe care le deține, din care nr. de vaci; suprafața de pămînt pe care o prelucrează, specificarea utilajului agricol care urmează a fi cofinanțat de proiect), la adresa electronică [email protected] sau direct la sediul organizației, mun. Bălți, str. Pușkin 19.
Cheltuieli eligibile
- Utilaj agricol pentru producerea furajelor
Data limită de primire a solicitărilor este 31.07.2018 în limita fondurilor disponibile.
Pentru informații suplimentare contactați:
- Coordonator de proiect, Proiect MILK, A.O. Pro Cooperare Regională
- Victor Rotaraș, tel.: 0 684 800 44
Comentarii