‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 16 noiembrie, 2024
0.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleOportunitate de zeci de mii de euro pentru companiile eco-energetice

Oportunitate de zeci de mii de euro pentru companiile eco-energetice

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Concursul național Moldova Eco Energetică a devenit parte a rețelei „Start up energy transition”, lansată de Ministerul Federal al Afacerilor Economice și Energiei și Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei, și deschide astfel posibilitatea companiilor din Moldova de a aplica la concursul internațional cu același nume.

Concursul are cinci categorii, fiecare câștigător urmând să primească un premiu în valoare de zeci de mii de euro, dar va avea și posibilitatea de a participa gratuit la conferința internațională de la Berlin în luna martie 2017. Termenul limită de depunere a dosarelor este 31 ianuarie 2017, aplicațiile urmând a fi completate pe site-ul www.startup-energy-transition.com.

Concursul se desfășoară sub patronajul vice-cancelarului, ministrului Federal al Afacerilor Economice și Energiei, Sigmar Gabriel, și ministrului Afacerilor Externe al Germaniei, Dr. Frank-Walter Steinmeier și are următoarele categorii:

‹ adv ›
  • Tranziția energetică urbană;
  • Tehnologiile curate împotriva schimbărilor climatice;
  • Viitorul producției și manufacturilor;
  • Mobilitate pentru tranziția energetică;
  • Platforme și comunități.

Totodată, un premiu special în sumă de 20 000 euro va fi împărțit între trei companii ale căror model de business poate contribui la realizarea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 7, „Energie accesibilă și curată”.

„Prin participarea la „Start up energy transition”, Republica Moldova se integrează în piața globală a tehnologiilor și inovațiilor în domeniul energetic. Eu sunt sigur că Moldova are ce propune la acest concurs,” a declarat viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmâc.

Valoarea proiectelor ce s-au înscris la competiția Moldova Eco Energetică din anul 2016 a depășit cifra de 26 milioane MDL, unele dintre acestea fiind suficient de inovative pentru a concura pe plan internațional.

Întreprinderile care vor aplica la concursul Start up Energy Transition trebuie să aibă nu mai mult de 5 ani de la înființare, să dețină un prototip al produsului și să poată explica beneficiile pentru consumatori, modelul de venituri și viziunea pentru tranziția energetică globală. Totodată, companiile care aplică la competiție devin automat membre ale Rețelei „Start Up Energy Transition” cu membri din 20 de țări și pot beneficia de schimb de experiență și informații cu cele mai performante companii din domeniu.

„Tranziția energetică globală este una din cele mai mari provocări în istoria umanității. Dar este, în același timp, și o oportunitate de a combina afacerile inovative și voința politică pentru a crea soluții energetice durabile pentru planetă și pentru a preveni schimbările climatice. Sistemul energetic de mâine este deja în proces de modelare – un efort în care companiile cu renume și cele începătoare luptă cot la cot”,  susține Andreas Kuhlmann, directorul Agenției Germane pentru Energie (dena), organizatorul concursului „Start Up Energy Transition”.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›