‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 14 martie, 2024
3.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriParcul eolian din Vulcănești va fi funcțional în 2022

Parcul eolian din Vulcănești va fi funcțional în 2022

‹ adv ›
‹ adv ›

Compania Energo Continent dezvoltă un parc eolian de 180 de MW în sudul Moldovei. Pentru a continua finanțarea și implementarea proiectului, aceasta are nevoie de o confirmare din partea autorităților centrale privind necesitatea acestuia, dar și faptul că se încadrează în Strategia energetică a țării.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul Chicu s-a întâlnit cu reprezentanții companiei Energo Continent, a salutat intențiile investitorilor și i-a asigurat de tot sprijinul Guvernului în finalizarea construcției parcului eolian și livrarea energiei electrice verde către consumatori.

Proiectul „180 MW Vulcănești Wind Project in the Republic of Moldova” a fost inițiat în anul  2010 în colaborare cu Fondul de Investiții InfraVentures al IFC, care este o divizie de investiție a Băncii Mondiale. Pentru operarea și mentenanța celor 60 de turbine electrice vor fi angajați circa 70 de oameni.

Reprezentanții companiei susțin că proiectul va fi funcțional în 2022 și estimează o producția anuală ce poate asigura circa 15% din consumul anual de energie al Republicii Moldova.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii