‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 2 noiembrie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPe 28 octombrie marcăm Ziua Națională de Înverzire a Plaiului

Pe 28 octombrie marcăm Ziua Națională de Înverzire a Plaiului

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Sâmbătă, la 28 octombrie 2017, în Republica Moldova va fi marcată Ziua Națională de Înverzire a Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră”. Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bâtca a precizat principalele activități în acest sens.

„Sâmbăta, 28 octombrie 2017, dăm startul campaniei de înverzire a Plaiului sub genericul „Un arbore pentru dăinuirea noastră”. Îndemnăm autoritățile publice locale de nivelul I și II să contribuie în lunile octombrie și noiembrie la dezvoltarea spațiilor verzi pentru un mediu sănătos şi estetic plăcut fiecăruia. În acest context, în fondul forestier de stat, gestionat de Agenția „Moldsilva” și cele 24 de întreprinderi subordonate: 20 de întreprinderi silvice și patru silvo-cinegetice vor fi desfășurate acțiuni de plantare a arborilor și arbuștilor. În total, în perioada de toamnă vor fi plantați circa 3 mln de puieți pe o suprafață de 555 ha”, a subliniat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Bîtca, în cadrul conferinței.

La eveniment a participat și Directorul Agenției „Moldsilva”, Ion Haralampov care a comunicat că lucrările de plantare din aceasta toamnă vor avea loc în 21 de întreprinderi silvice subordonate. Acestea vor include: acțiuni de plantare a arborilor, ajutorarea regenerării naturale prin semăntul sub masiv, lucrări de completare cu puieti, scoaterea și sortarea acestora din pepiniere. Tot materialul săditor aparține întreprinderilor silvice și în acest an sunt disponibili spre vânzare circa 10 mln de puieți.

Ziua Națională de Înverzire a Plaiului în Republica Moldova este marcată, tradițional, în ultima sâmbătă a lunii octombrie. Această zi a fost instituită prin Decretului Președintelui Republicii Moldova la 13 februarie 1995, care are ca scop ameliorarea continuă a stării spaţiilor verzi, dezvoltarea reţelei de parcuri, de scuaruri, de aliniamente stradale precum şi crearea noilor spaţii verzi.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›