Într-o eră dominată de tehnologie și inovație digitală, Petru Zolotariov parcurge un drum diferit. Tânărul a ales să-și dedice viața agriculturii ecologice, despre care spune că „e o misiune de a schimba modul în care producem și consumăm alimentele”.
Petru nu a ajuns în agricultură pur și simplu. Moștenirea tatălui său, un fost agronom șef și președinte de colhoz, a jucat un rol decisiv în a-l îndrepta către acest drum.
Încă din adolescență, a fost implicat activ în agricultură, ajutând la gestionarea a sute de hectare de teren. A învățat repede că agricultura este temelia tuturor domeniilor și a țării natale, Moldova.
După studiile la Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM), cu specializare în Business și Administrare, Petru a îmbinat pasiunea sa pentru agricultură și cunoștințele în domeniul afacerilor.
În 2013, după decesul tatălui său, a preluat compania de familie, SergiuPetru SRL, gestionând terenuri arabile și un magazin agricol în Soroca.
Cea mai mare schimbare în perspectiva lui Petru a fost decizia de a se orienta către agricultura ecologică. Motivat de utilizarea excesivă a îngrășămintelor și pesticidelor, el a decis să schimbe lucrurile și să informeze fermierii despre alternativele ecologice pentru creșterea producției agricole.
Tânărul este convins de faptul că aceste practici vor fi foarte utile agriculturii din Moldova, astfel planifică să se întoarcă în țară pentru a-și aplica cunoștințele dobândite și a contribui la dezvoltarea agriculturii ecologice. În special, acesta este axat pe sănătatea solului.
El vede o oportunitate în lipsa specialiștilor în agricultură în Moldova și crede că este important să se acorde mai multă atenție acestui domeniu vital.
În plus, este în proces de scriere a unei cărți despre agricultura ecologică, concentrându-se în special pe cercetarea solului și protecția plantelor în sistem ecologic.
Prin implicarea sa în agricultură, Petru își pune amprenta pe o industrie vitală și schimbă percepția despre ce înseamnă să fii tânăr și de succes în secolul 21.
Comentarii