Piersicul plat poate deveni o cultură de alternativă pentru producători din Moldova, în condițiile de diversificare a sortimentului de fructe și accesarea noilor piețe pentru export.
Recent, Asociațiile „Moldova Fruct” și „Dnestrovskii Fruct” au organizat în comun un webinar la tema: „Caracteristici ale piersicului plat și nectarinului. Soiuri de perspectivă”.
În cadrul activității, specialiștii din Italia și Spania au prezentat aspecte importante la înființarea plantațiilor de piersic plat, realitățile și perspectivele afacerii cu fructe sâmburoase (piersic și nectarin).
‹ adv ›
Webinarul a avut loc în cadrul „Platformei de cooperare a pomicultorilor de pe ambele maluri ale Nistrului în creșterea competitivității fructelor lor pe piețele tradiționale și alternative”.
Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului –UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.
Cu toate că aceste schimbări sunt alarmante, Moldova Fruct preferă să privească la aceste procese ca la niște oportunități pentru inovații.
La moment, piersicul plat se cultivă în Moldova pe o suprafață de circa 50 de hectare.
Comentarii