FOTO: vipmagazin.md
- pub -

Cea mai mare instituţie financiară a ţării – Moldova Agroindbank (MAIB) participă în capitalul a 11 întreprinderi, având două companii fiice – MAIB-Leasing şi MoldMediaCard.

Potrivit agenţiei INFOTAG, la adunarea generală anuală a acţionarilor, preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari, a spus că, în anul curent, MAIB va deveni acţionarul majoritar la compania MoldMediaCard, majorându-şi semnificativ participaţia în capitalul acesteia.

Întrebat de un acţionar despre cât de profitabilă a fost vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de bancă la „Sudzucker Moldova”, el a spus că aceasta a fost una dintre cele mai reuşite investiţii ale băncii, pe care MAIB a făcut-o încă în 1998.

„Noi atunci am acumulat acţiuni de la mai multe fabrici de zahăr, pe care le-am vândut investitorului german în 1998 şi de atunci colaborăm cu succes cu această companie”, a spus Cebotari, menţionând că banca în toţi aceşti ani a fost reprezentată în Consiliul de administraţie al companiei.

- pub -

El a menţionat că acţionarul „Sudzucker A.G.” din Germania a dorit să schimbe forma juridică a fiicei sale din Moldova şi să treacă de la o societate pe acţiuni la o societate cu răspundere limitată. În acest sens, banca a considerat oportun şi profitabil să se retragă din capitalul „Sudzucker Moldova”, unde a avut o participaţie de 12,37%.

Potrivit lui Serghei Cebotari, pe parcursul a circa 25 de ani de parteneriat cu „Sudzucker Moldova”, banca a participat la dezvoltarea progresivă şi dinamică a companiei, care a stabilit dezvoltarea în întreaga industrie a sfeclei de zahăr din Moldova şi, în primul rând, a sectorului agricol, căci producătorii de sfeclă sporesc productivitatea pe an ce trece.

- pub -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here