‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
24.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrimele cantități din motorina donată de România au ajuns la agricultori

Primele cantități din motorina donată de România au ajuns la agricultori

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Rezerve Materiale anunţă că astăzi a fost dat start procesului de eliberare a motorinei către agricultori. Primii beneficiari sunt din raioanele Basarabeasca, Anenii Noi, Criuleni și Sângerei, transmite moldpres.md.

Agenția Rezerve Materiale a elaborat un grafic, bazat pe principiul zonei geografice, iar prioritar vor fi cele mai afectate raioane care au avut de suferit în urma secetei din 2022, mare parte din zona de sud a Republicii Moldova.

„Vedem o mobilizare maximă din partea tuturor părților responsabile de eliberare. Totodată, în scopul eficientizării procesului de eliberare, se recomandă cooperarea mai multor beneficiari din același raion, pentru a recepționa combustibilul în autocisterne calibrate”, estimează Agenția Rezerve Materiale.

Prima tranșă din cele 4 mii tone de motorină, oferită de România Republicii Moldova în calitate de ajutor umanitar extern a ajuns la Căușeni.

Garnitura de tren cu 26 vagoane-cisterne constituie 1336 tone și urmează să fie distribuită către beneficiarii finali.

AIPA a recepționat 1.546 de cereri cu privire la solicitarea ajutorului umanitar extern acordat de către România, destinat sprijinirii agricultorilor afectați de seceta din anul 2022.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, ajutorul pentru cei selectați va fi de circa 40 de litru per hectar.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›