‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProblemele și soluțiile legate de producția și comercializarea semințelor de floarea-soarelui și a uleiului...

Problemele și soluțiile legate de producția și comercializarea semințelor de floarea-soarelui și a uleiului au fost discutate la minister cu mediul de afaceri

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a asigurat astăzi, o platformă de dialog între producătorii de semințe de floarea-soarelui și procesatorii de pe piața locală.

Scopul a fost de a discuta problemele cheie și soluțiile viabile legate de producția și comercializarea semințelor de floarea-soarelui și a uleiului, de stabilirea cantităților efective în stocuri, prețurile de comercializare și termenul de plată.  

În cadrul întâlnirii, vicepremierul Vladimir Bolea a subliniat necesitatea ca procesatorii să se bazeze în primul rând pe materiile prime produse local, sprijinind astfel producătorii agricoli autohtoni.

„Prelungirea perioadei de licențiere a importului de cereale este un instrument de menținere a unui echilibru pe piață, care sprijină, totodată, negocierile între agricultori și procesatori.

Între voi trebuie să existe relații comerciale bazate pe contracte și calcule corecte, deoarece consumatorii finali sunt cetățenii noștri.

Așadar, să nu uităm de dimensiunea socială, de importanța menținerii locurilor de muncă în agricultură și în industria procesatoare.

Sectorul agroindustrial oferă surse de trai pentru mii de oameni, iar deciziile luate trebuie să țină cont inclusiv de acest aspect”, a menționat Vladimir Bolea.

La ședință s-a abordat și necesitatea unei achitări rapide a plăților pentru mărfurile livrate anterior de către agricultori, astfel încât aceștia să-și poată planifica plățile.

Următoarea ședință de lucru va avea loc în același format săptămâna viitoare, unde va fi continuat dialogul și vor fi analizate stocurile existente, identificând în același timp agenții economici dispuși să vândă producția pe piața internă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›