‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 2 noiembrie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProducătorii francezi de şampanie se aşteaptă la o recoltă record în acest an

Producătorii francezi de şampanie se aşteaptă la o recoltă record în acest an

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

În regiunea Champagne din estul Franţei, cultivatorii de viţă de vie recoltează mai devreme strugurii în acest an şi mizează pe cea mai bună recoltă din ultimul deceniu, informează Reuters, citat de Agerpres.

În majoritatea podgoriilor, recoltatul a început la finele lunii august, în loc de luna septembrie ca de obicei, după ce o iarnă ploioasă şi o vară secetoasă au dus la o producţie record de struguri.

După mai mulţi ani de recolte nesatisfăcătoare din cauza evoluţiilor meteo nefavorabile, în acest an viticultorii din regiunea Champagne se aşteaptă la o creştere anuală a producţiei de 56% până la 3,5 milioane hectolitri.

„Ultimii ani ani au fost dificili, însă anul acesta promite a fi unul excepţional de bun astfel că suntem foarte fericiţi”, a declarat preşedintele uniunii viticultorilor din Champagne, Maxime Toubart.

‹ adv ›

În timp ce majoritatea viticultorilor din Champagne sărbătoresc o recoltă excepţională, alţi cred că acesta este începutul unei modificări pe termen lung în regiune. Viticultorul Eric Rodez este convins că schimbarea climei va face din recoltarea timpurie a strugurilor ceva normal.

„Din cauza schimbării climei, trebuie să fim pregătiţi de recoltat în august”, spune Rodez, subliniind că recoltatul timpuriu este singura modalitate pentru a păstra caracterul unic al şampaniei, produsă din struguri care nu pot fi prea copţi. Comparativ, în urmă cu 30 de ani nu era ceva neobişnuit ca strugurii să fie recoltaţi în luna octombrie.

Potrivit lui Maxime Toubart, cei peste 15.000 de viticultori din Champagne ar putea recolta între 13.000 şi 16.000 de kilograme de struguri de pe fiecare hectar. Aceasta le oferă producătorilor de şampanie o marjă confortabilă pentru a utiliza numai cei mai buni struguri şi să îşi refacă rezervele utilizate în ultimii ani, având în vedere că actorii din industrie au convenit ca în acest an să aducă pe piaţă doar 10.800 de kilograme de struguri de pe un hectar.

„Nu am înregistrat niciodată aşa ceva în regiunea Champagne, în termeni de cantitate şi calitate. Aceasta ne va permite să producem vinuri uimitoare care vor fi pe piaţă peste trei ani”, a spus preşedintele uniunii producătorilor de şampanie (UMC), Jean-Marie Barillere.

‹ adv ›

În fiecare an 310 milioane sticle de şampanie franţuzească, care beneficiază de o indicaţie geografică strict controlată, sunt vândute în întreaga lume în timp ce alte peste un miliard sunt stocate în pivniţe, în aşteptarea momentului adecvat pentru a fi savurate.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›