Buruienile, bolile și dăunătorii din culturile de cereale pot produce pagube importante, în cazul în care nu sunt menținute sub control intervenind cu tratamente în momentul optim.
În cadrul webinarului Protecția culturilor de cereale, reprezentanța ADAMA în Republica Moldova – Sergiu Panuța, a explicat care sunt pagubele produse de boli, dăunători și buruieni, cum acestea influențează calitatea recoltei și când trebuie de intervenit cu tratamente, utilizând produsele din portofoliul ADAMA, pentru a minimiza riscurile.
Mai multe detalii în următorul video:
Spectrul de buruieni ce poate fi combătut cu ajutorul erbicidului Trinity SC:
Pentru combaterea principalilor dăunători: afide, tripși sau cărăbușeii cerealelor, dar și a gândacului ovăzului sau muștelor dăunătoare cerealelor, sunt recomandate tratamente cu insecticidele Kestrel 20 SL, Lamdex 5 EC și Mavrik 2 F.
Aceste insecte pot produce pierderi importante de recoltă, dar și reduce esențial calitatea boabelor.
Bolile cum ar fi septorioza, ruginile, făinarea sau fuzarioza, ce afectează inițial aparatul foliar al plantelor, respectiv duc la diminuarea productivității, pot fi combătute cu produsele Phoenix, Mirage 45 ECNA, Zamir 400 EW și Kantik 45 EC.
Schema de protecție a cerealelor și perioada de aplicare a produselor, disponibilă în următoarea imagine: