‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProtest violent la Bruxelles: Fermierii cu tractoare rupt sârma ghimpată din cartierul UE

Protest violent la Bruxelles: Fermierii cu tractoare rupt sârma ghimpată din cartierul UE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Protestele fermierilor iau amploare la Bruxelles, iar manifestațiile devin din ce mai violente. Polițiștii utilizează tunuri cu apă împotriva agricultorilor revoltați. Între timp, mai multe incendii au izbucnit în cartierul UE, informează politico.eu, notează unimedia.info.

O coloană uriașă de tractoare a coborât luni dimineață pe Rue de la Loi din cartierul UE din Bruxelles, perturbând traficul în oraș, în timp ce fermierii și-au escaladat protestele împotriva politicilor ecologice ale UE.

Sute de fermieri belgieni s-au îndreptat către sensul giratoriu Schuman, unde miniștrii agriculturii din UE urmează să se întâlnească astăzi. 

Forțele de ordine au instalat sârmă ghimpată în afara instituțiilor UE și au întâmpinat mulțimea zbuciumată cu tunuri cu apă, în timp ce protestatarii au dat foc cauciucurilor, au aruncat gunoi de grajd pe stradă și au sfidat baricadele poliției.

Anterior, fermierii europeni au organizat un protest zgomotos la Bruxelles, provocând incendii în fața Parlamentului European și răsturnând o statuie.

Poliția i-a avertizat, luni, pe locuitorii Bruxelles-ului să folosească transportul public, în timp ce instituie un blocaj în zona din jurul Rue de la Loi. Stațiile de metrou Schuman și Maalbeek au fost închise.

‹ adv ›

Blocajele sunt programate să dureze până la aproximativ 16:00.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›