‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 iulie, 2024
32.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaRaport USDA: Producția mondială de mere și struguri

Raport USDA: Producția mondială de mere și struguri

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Raportul USDA din iunie vine cu date privind producția mondială de mere și struguri și posibilele scenarii de comercializare a acestora.

Producția mondială de mere în sezonul 2020/2021

Producția mondială pentru sezonul 2020/21 este prognozată a fi mai mică cu 3,6 milioane de tone – estimându-se la 75,9 milioane, din cauza înghețurilor tardive de primăvară care au afectat unele regiuni nord-vestice ale Chinei.

De asemenea, se prognozează o scădere a vânzărilor pentru livrările în Uniunea Europeană și Statele Unite.

‹ adv ›
Piața merelor în China în 2021

Se estimează că producția Chinei va fi mai mică cu 1,9 milioane de tone – de 40,5 milioane, din cauza înghețului sever de primăvară din provinciile nordice.

Deși producția totală este în scădere, se așteaptă volume mai mari de fructe de calitate inferioară, ceea ce va stimula livrările către piețele din Asia de Sud-Est și majorări de exporturi – 1,1 milioane de tone.

Sunt estimate și importuri mai mici cu peste 30.000 de tone mai mici – la 70.000, deoarece COVID-19 a produs întreruperi logistice, generând cumpărături mai prudente de la importatori.

‹ adv ›
Piața merelor în UE în 2021

Se așteaptă ca producția UE să crească cu peste 500.000 de tone, până la 12,2 milioane de tone. Se estimează că exporturile vor scădea cu 135.000 tone la 880.000, dar și importurile sunt estimate a fi mai mici – până la 460.000 de tone.

Piața merelor în Rusia

Se preconizează că producția din Rusia va scădea cu 240.000 de tone la 1,5 milioane după 2 ani de creștere puternică, pe măsură ce înghețul de primăvară și grindina au afectat livezile comerciale.

Livezile comerciale continuă să fie îmbunătățite, deoarece suprafețele plantate cu livezi superintensive se majorează. În ciuda producției mai scăzute, se așteaptă ca importurile să scadă până la 615.000 de tone din cauza scăderii livrărilor din Moldova și Serbia.

‹ adv ›

Piața mondială a strugurilor de masă

Piața strugurilor de masă a fost afectată de probleme suplimentare în a doua jumătate a sezonului, ceea ce a făcut ca anul să fie și mai problematic.

La nivel mondial, pierderile unor țări producătoare sunt compensate de câștiguri în altele, menținând producția la 24,7 milioane de tone, chiar sub nivelul record stabilit în 2017/18.

În ciuda provocărilor, industria strugurilor de masă a demonstrat o mare rezistență. Cu volume mari constante, se estimează că importurile și exporturile vor atinge un record de peste 3,4 milioane de tone.

Piața strugurilor în UE

Se așteaptă ca producția UE să scadă cu 170.000 de tone, până la 1,4 milioane, din cauza producției reduse din Italia, producător de top ce a avut de suferit din cauza înghețului de primăvară, dăunătorilor și ploilor cu grindină.

În ciuda acestor eșecuri, se preconizează că temperaturile fierbinți de vară vor asigura bobițe de calitate excelentă, menținând exporturile la 80.000 de tone.

Se estimează că importurile vor atinge un record de 725.000 de tone după 2 ani de declin.

Piața strugurilor în Rusia

Se așteaptă ca producția din Rusia să scadă ușor, până la 23.000 de tone, ca urmare a secetei de primăvară din unele zone din sudul Rusiei.

De asemenea, investițiile continuă să fie făcute mai mult în producția de struguri de vin, decât în struguri de masă.

Se estimează că importurile vor crește cu 32.000 de tone, până la 320.000, datorită livrărilor mai mari din Turcia și Uzbekistan.

Piața strugurilor în Turcia

Se așteaptă ca producția Turciei să scadă cu 50.000 de tone până la 2,0 milioane, deoarece grindina a provocat daune în regiunea Egee, principala zonă producătoare de struguri fără semințe.

În ciuda producției reduse, se anticipează că exporturile vor avea o îmbunătățire modestă, în creștere cu 10.000 de tone, până la 215.000, datorită livrărilor mai mari către Ucraina și Rusia.

Piața strugurilor în Peru

Se preconizează că producția din Peru își va menține tendința ascendentă constantă, crescând la 665.000 de tone în condiții bune de dezvoltare și datorită suprafețelor tinere intrate pe rod.

Dacă prognozele se vor confirma, Peru ar putea depăși Chile după producția de struguri pentru prima dată, datorită pagubelor produse de condițiile meteo nefaste înregistrate în Chile.

Aprovizionarea mai mare este de așteptat să sporească exporturile la 470.000 de tone, cu livrări mai mari, în special către piețele de top din Statele Unite și Uniunea Europeană.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›