‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 20 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRepublica Moldova și Japonia stabilesc bazele unei colaborări mai strânse în domeniul agricol

Republica Moldova și Japonia stabilesc bazele unei colaborări mai strânse în domeniul agricol

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În perioada 25-29 martie, secretarul general al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare Sergiu Gherciu întreprinde o vizită de lucru la Tokyo, Japonia, cu scopul de a întări și dezvolta relațiile de cooperare moldo-nipone în domeniul agricol.

Astăzi, Sergiu Gherciu a avut o întrevedere cu Takahashi Mitsuo, viceministru parlamentar pentru Agricultură, Silvicultură și Pescuit din Japonia.

Oficialii au discutat despre cooperare pe domeniile dezvoltarea rurală și turism, reziliență climatică, tehnologii în agricultură și cercetare.

„Ne dorim ca producătorii de vinuri din Moldova să-și consolideze prezența pe piața internațională, inclusiv pe piața niponă. Suntem încrezători în calitatea vinurilor moldovenești și credem că acestea merită să fie cunoscute de japonezi” a menționat Sergiu Gherciu.

În context, Takahashi Mitsuo a exprimat deschiderea și interesul în promovarea vinurilor Republicii Moldova pe piața din Japonia.

Agenda întrevederilor va continua cu alți oficiali de stat și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Japonia, în vederea consolidării parteneriatelor în domeniul agricol între cele două țări.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›