‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 11 ianuarie, 2025
2.2 C
Chișinău
spot_img
‹ adv ›
HomepageȘtiriRomânia: Noi restricții la transportul mărfii și reguli de comercializare a produselor alimentare

România: Noi restricții la transportul mărfii și reguli de comercializare a produselor alimentare

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Potrivit declarației de presă a ministrului afacerilor interne din România, Ion Marcel Vela, și secretarilor de stat chestor-șef de poliție Bogdan Despescu și dr. Raed Arafat în scopul evitării răspândirii coronaviruslui au fost incluse noi restricții în Ordonanța Militară nr. 4.

Potrivit acesteia, operatorii economici care comercializează produse alimentare și produse de strictă necesitate în perioada stării de urgență își vor organiza programul de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11.00-13.00.

Totodată, în această perioadă este necesară limitarea accesului persoanelor din alte categorii de vârstă. (Măsura se aplică începând cu data de 30 martie 2020).

‹ adv ›

La intrarea în țară, conducătorii auto de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone optează pentru carantinare/izolare în perioada dintre curse, dar nu mai mult de 14 zile. Acest lucru ar putea crea bariere la transportul mărfurilor în condițiile în care în această perioadă este destul de anevoioasă identificarea transportatorilor auto.

Prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, alimentare cu apă și carburanți nu pot fi majorate peste nivelul practicat la data emiterii ordonanței militare, acestea doar pot fi reduse în funcție de cerere și ofertă.

Transportul maritim, accesul navelor în porturile românești, precum și inspectarea și operarea navelor se desfășoară fără restricții, dar cu respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19.

‹ adv ›

FOTO: mondotrans.ro; imagine simbol.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›