‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 21 iunie, 2024
28.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaScad prețurile pentru porumb

Scad prețurile pentru porumb

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Pe fondul agravării conflictelor dintre Statele Unite și Iran și creșterea rapidă a prețurilor petrolului, futures pentru luna martie pentru porumb la data de 3 ianuarie s-au ridicat la 154,1 dolari/t. Cu toate acestea, începând cu 6 ianuarie, acestea au scăzut la 150,87 dolari/t sub presiunea cererii în scădere, activității comerciale mai reduse și reducerii numărului de contracte de către fondurile speculative în ajunul publicării raportului USDA din ianuarie, scrie Graintrade.com.ua.

„Exporturile de porumb din SUA timp de o săptămână au scăzut la 550,9 mii tone, care este cu 9,84% mai puțin comparativ cu anul trecut și semnificativ mai puțin de 1 milion de tone, care trebuie exportate în fiecare săptămână pentru a atinge nivelul estimat USDA de 47 milioane tone. Astfel, de la începutul sezonului s-au vândut doar 8,6 milioane de tone de porumb”, se arată în raport.

În plus, vremea din Brazilia și Argentina contribuie la dezvoltarea culturilor de porumb. În Brazilia, se prevăd precipitații pentru săptămânile următoare, în timp ce în Argentina au căzut precipitații săptămâna trecută, iar acum va fi uscat, dar nu și prea cald. Totodată, perspectivele unei recolte bune cresc oferta de porumb din America de Sud.

Conform raportului, India a amânat licitația pentru cumpărarea porumbului pentru data de 14 ianuarie, dar și-a mărit planul de achiziție de la 50 la 175 de mii de tone, care va deveni un indicator suplimentar al prețurilor.

FOTO: es.dreamstime.com

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›