Sergiu Ermurachi, administratorul SRL „Panifmer”, s-a lansat în afaceri încă în anul 2016. Împreună cu familia au decis să deschidă o plăcintărie pe traseul Chișinău – Anenii-Noi.
Drumeții fac coadă pentru a gusta din plăcintele cu dovleac, vișină, prune, caise, cartof, măr, dar se lasă răsfățați și de cele cu brânză de oi.
Urmare a creșterii prețului energiei electrice, tânărul antreprenor a decis să procure panouri fotovoltaice pentru a crește rentabilitatea afacerii.
Cu suportul Proiectului „Livada Moldovei” a contractat un credit de 82 de mii de euro pentru procurarea panourilor fotovoltaice cu o capacitate de 120 Kw. Panourile acoperă 60 la sută din necesarul energiei electrice consumată de secția de producere și coacere a plăcintelor.
Mama tânărului antreprenor, fiind pasionată de patiserie, a venit cu ideea de a-și ajuta copiii să-și deschidă această afacere fiind și primul tehnolog de producție.
Antreprenorul intenționează să mai procure panouri fotovoltaice pentru a-și acoperi sută la sută necesarul de energie electrică din surse regenerabile.
Desigur, antreprenorul se gândește să extindă afacerea în cadrul căreia a creat deja 50 de locuri de muncă.
Constată cu regret că, Republica Moldova importă produse de patiserie congelate din străinătate. Cu suportul asistenței europene și utilizând tehnologii de ultimă generație ar putea substitui aceste produse cu unele autohtone care sunt și mai gustoase dar și mai „sănătoase” pentru economia noastră. Unde mai pui că sunt și mai ieftine pentru că sunt coapte cu energie solară.
Comentarii