miercuri, 25 decembrie, 2024
5.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAZOTER - soluție în nutriția plantelor și descompunerea resturilor vegetale

AZOTER – soluție în nutriția plantelor și descompunerea resturilor vegetale

Recomandate

Resturile vegetale sunt foarte importante pentru sol, deoarece contribuie la îmbogățirea solului cu substanțe nutritive. De exemplu, resturile vegetale ale grâului restituie în sol 11,3 kg/ha azot, 3,3 kg/ha fosfor și 20,9 kg/ha potasiu. Tulpinile porumbului restituie 14,1 kg/ha azot, forsfor 2,2 kg/ha și 16,5 kg/ha potasiu, iar tulpinile de floarea soarelui restituie 15,6 kg/ha azot, fosfor 5,1 kg/ha și potasiu 23,0 kg/ha.

În practica de zi cu zi, agricultorii trebuie să țină cont de păstrarea resturilor vegetale la suprafață, deoarece acestea nu doar îmbogățesc solul cu substanță organică, dar și contribuie la îmbunătățirea proprietăților fizice ale solului, structura, capacitatea de infiltrarea a apei în sol, etc. Arderea miriștii sau înlăturarea resturilor vegetale de pe câmp lipsește solul de această sursă importantă de substanță organică.

Avantajele aplicării produselor AZOTER

  • accelerează descompunerea resturilor vegetale, paie și masă organică în sol și, astfel, creează/formează un pat germinativ potrivit pentru culturile de iarnă;
  • reducerea costurilor economice și mecanizate prin reducerea îngrășămintelor clasice;
  • îmbunătățește calitatea biologică a solului, prin restaurarea vieții microbiene în sol;
  • crește cantitatea de fosfor pentru plante;
  • are un efect pozitiv asupra structurii solului.

Aceste funcţii de fapt sunt îndeplinite de trei tipuri de bacterii:

  1. Azotobacter Croococcum: bacterie ce leagă azotul atmosferic, furnizează plantei azot suficient în cursul perioadei de vegetaţie.
  2. Azospirillum Braziliense: de asemenea bacterie de legare a azotului atmosferic, care rezistă la temperaturi peste 30°C, astfel serveşte la aprovizionare cu azot şi în perioada de vară.
  3. Bacterium Megatherium: acest microorganism descompune compușii de fosfor existent în sol dintr-o formă inaccesibilă plantelor, în formă accesibilă.

Prevenirea bolilor – succesul de bază

  • produsele Azoter conțin spori de ciuperci – Conyothyrium Minitans și Trichoderma spp., care distruge mucegaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) și Fusarium existent în sol;
  • la fel, un succes mare este distrugerea diferitor patogeni din sol: Alternaria, Penicillium, Pythium, Rhizoctonia și Botrytis;
  • reduce semnificativ riscul de infectare a plantelor cu mucegaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum) și Fusarium;
  • posibilitate de aplicare pentru culturile de câmp și legume;
  • este permis nu numai în agricultura tradițională, dar, de asemenea, și în agricultura ecologică.

AZOTER SC: reuşita împotriva mucegaiului alb (Sclerotinia). Azoter SC conţine în afară de bacteriile menționate mai sus şi substanţe active prezente în îngrăşământul AZOTER, mucegai coniothyrium minitans hiperparazit, care distruge mucegaiul alb existent în sol. Coniothyrium minitans nu afectează planta, dar limitează şi distruge formarea mucegaiului de tip sclerotinia în sol, care cauzează ofilirea plantei. Prin aceasta se creează un ajutor eficient pentru protecţia solului şi limitează formarea bolii de tip sclerotinia.

AZOTER F: luptă cu succes împotriva mucegaiului Fusarium. De asemenea, o formă extinsă a îngrăşământului AZOTER, care serveşte pentru protecţia împotriva mucegaiului Fusarium. Produsul conţine mucegaiul parazitar trichoderma viridae, care distruge sporii Fusaria deja în sol. În cazul în care această protecţie nu a avut loc deja în sol, atunci sporii de mucegai Fusarium se răspândesc, reduc cantitatea de substanţe nutritive plantei cu 25-30% şi produc micotoxine, care sunt toxice pentru oameni şi animale.

Amestecarea/Prepararea soluţiei active: Produsele se utilizează într-o cantitate de 10 litri per hectar. Înainte de folosire, preparatul trebuie amestecat bine și diluat cu apă în proporție 1:30-50, în funcție de tipul aplicatorului.

Aplicare: Azoter SC și Azoter F vor fi aplicate prin metoda stropirii sau pulverizării.

Utilizare

Denumirea culturii Perioada administrării Norma de consum la un tratament, l/ha Numărul de tratamente
Grâu, orz, porumb, floarea soarelui, cartof, sfecla de zahăr, soia, legume, mazăre Primăvara înainte de semănat 10   l/ha O dată în an
Vița de vie, culturi pomicole Primăvara între rânduri

 

Contacte distribuitor

ICS JM Invest Group SRL
Str-la Studenților 2/4, MD-2020, Chișinău
Tel: 079 444 774, 078 696 030
Email: [email protected]

Agrobiznes
Agrobiznes
Portalul agricol #1 în Moldova

Citește și ›

Advertoriale