‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 18 mai, 2024
10.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriStudiu: Schimbările climatice vor provoca daune de 6 ori mai mari decât se estima

Studiu: Schimbările climatice vor provoca daune de 6 ori mai mari decât se estima

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Potrivit unui studiu publicat de revista Nature, condițiile meteorologice extreme – rezultatul schimbărilor climatice antropice – care distrug terenurile agricole, dăunează productivității și distrug infrastructura, vor provoca pierderi de zeci de trilioane de dolari economiei globale până în 2049, notează mold-street.com.

Studiul, care se bazează pe patruzeci de ani de date din 1.600 de regiuni din întreaga lume, arată, de asemenea, că încălzirea globală va fi însoțită de o reducere cu 19% a veniturilor globale până la jumătatea secolului, în comparație cu o economie globală care nu ar fi fost afectate de schimbările climatice.

Pierderi estimate la 38 trilioane de dolari

Costurile totale sunt estimate la circa 38 de trilioane de dolari în daune materiale și umane, provocate de schimbările climatice.

„În termen de douăzeci și șase de ani, valoarea daunelor va fi deja de șase ori mai mari decât costul măsurilor necesare pentru a limita încălzirea globală la 2°C și apoi vor varia foarte mult în funcție de alegerile care vor fi făcute în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră”, scriu autorii.

De asemenea, ei subliniază că cele mai mari pierderi se vor înregistra în regiunile situate la latitudini joase, unde emisiile istorice cumulate sunt mai mici decât în ​​altă parte și unde veniturile actuale sunt cele mai scăzute.

Costă mult mai puțin să ne protejăm clima

Dar costul economic al schimbărilor climatice va fi simțit peste tot, „inclusiv în țările foarte dezvoltate precum Germania, Franța și Statele Unite”, susţine Leonie Wenz, cercetător la Institutul de Cercetare a Impactului Climatic din Potsdam.

Doar regiunile situate la latitudini foarte mari vor beneficia de încălzirea temperaturii.

„Costă mult mai puțin să ne protejăm clima decât să nu facem acest lucru, chiar dacă nu ținem cont de consecințele non-economice, precum dispariția vieții și a biodiversității”, insistă cercetătorul.

‹ adv ›

Conform estimărilor făcute de cercetători nivelul real al veniturilor pe cap de locuitor va înregistra o reducere cu circa 19% în majoritatea regiunilor, inclusiv în America de Nord și Europa – cu aproximativ 11%, iar în Asia de Sud și Africa, care vor fi cel mai puternic afectate – cu aproximativ 22%.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›