‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 25 mai, 2024
26.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSüdzucker Moldova va avea un nou Director General

Südzucker Moldova va avea un nou Director General

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Compania Südzucker Moldova va fi condusă de către fostul premier al Republicii Moldova (2016-2019), care a fost până acum, timp de un an, membru al Comitetului de Conducere al întreprinderii, notează mold-street.com.

Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al concernului german Südzucker AG pe 1 martie 2024, anunţă compania.

Pavel Filip îl va înlocui astfel pe Dr.Alexander Koss, care a fost speaker al Comitetului de Conducere a companiei mai bine de 20 ani.

În același timp, conducerea celor mai importante departamente va avea continuitate: Rostislav Magdei – în calitate de director de Producere, Anatolie Gorodenco – director Materie primă, Adrian Lipcan – director Vânzări, iar Doina Donici va fi director general adjunct și director financiar. Valerii Nicușor și Alexei Fortuna au fost numiți administratori ai subsidiarei Agro-SZM.

„Am acceptat cu plăcere această propunere, deoarece munca mea în afaceri a fost întotdeauna legată de producție, iar mie îmi place să conduc astfel de procese”, a remarcat Pavel Filip, potrivit companiei Südzucker Moldova.

El a menţionat că experiența în Guvern i-a oferit o înțelegere mult mai complexă a mediului în care activează sectorul de business, dar și a modului în care se gestionează economia. 

Alexander Koss, care a activat în cadrul Südzucker începând cu anul 2002 şi-a exprimat speranţa ca și în viitor echipa Südzucker Moldova să reușească, „în special în condițiile noilor provocări legate de schimbările climatice globale și de instabilitatea regională”.

‹ adv ›

Amintim că Pavel Filip, are 57 de ani şi a fost premier al Republicii Moldova din ianuarie 2016 până în iunie 2019.

Anterior el a condus fabrica Bucuria (2001-2008), Tutun-CTC (2008-2011), iar din 2011 şi până în 2016 a fost ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Compania moldo-germană Südzucker Moldova a fost creată în mai 2001 și este cel mai mare producător de zahăr din Republica Moldova, dar și de biogaz.

‹ adv ›

Din companie fac parte fabricile de zahăr din Drochia și Fălești, care produc anual circa 100.000 tone de zahăr, și centrul logistic din Alexandreni, cu o capacitate de depozitare de 40.000 tone de producție, precum și propria întreprindere dezvoltare și producție agricolă – Agro SZM, care prelucrează mai mult de 9.000 de hectare de terenuri agricole.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›