‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 19 mai, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTransportatorii de mărfuri din R. Moldova vor circula liber în UE până în decembrie...

Transportatorii de mărfuri din R. Moldova vor circula liber în UE până în decembrie 2025

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și Kristian Schmidt, director pentru Transport Rutier, au semnat astăzi prelungirea Acordului dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova cu privire la transportul rutier de mărfuri, notează moldpres.md.

Asta înseamnă că transportatorii de mărfuri din țara noastră vor circula liber în Uniunea Europeană, fără autorizații, cel puțin până în decembrie 2025.

„Avantajele sunt evidente – fără autorizații speciale în UE; creșterea exportului și a importului cu UE; o piață comercială europeană, sigură și stabilă pentru Republica Moldova; Republica Moldova ca partener al Ucrainei în procesul de reconstrucție a țării; lanțuri logistice mai simple și mai eficiente”, a punctat ministrul.

Potrivit datelor statistice, din anul 2023, serviciile de transport de mărfuri dinspre Moldova spre UE și invers au crescut cu 15%, iar exporturile de mărfuri către statele membre ale UE au crescut de la 530,8 milioane de dolari în iulie-septembrie 2022, până la 675,1 milioane de dolari în aceeași perioadă din 2023.

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›