‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
luni, 17 iunie, 2024
23.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTranzacţie pe piaţa cerealelor din Moldova: Unul dintre cei mai mari traderi a preluat...

Tranzacţie pe piaţa cerealelor din Moldova: Unul dintre cei mai mari traderi a preluat concurentul

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Omul de afaceri Petru Bichir a preluat controlul asupra firmei Biz-Agro SRL din Cupcini, Edineț, unul dintre cei mai mari traderi de ceraale şi oleaginoase din nordul ţării, transmite mold-street.com.

Despre intenţia sa de a prelua această companie a fost informat şi Consiliul Concurenței, care în martie anunța că analizează operațiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin achiziționarea cotei-părți în mărime de 100% din capitalul social al firmei Biz-Agro SRL.

Valoarea tranzacţiei nu a fost anunţată, dar ţinând cont de veniturile şi profiturile mari obţinute în ultimii ani, ar trebui să aibă o valoare mai mare decât capitalul social.

De notat că Petru Bichir, este asociat unic şi la un alt trader important – Agro-Nova Prim SRL, care în 2022 a raportat venituri de 1,25 miliarde lei – dublu față de 2021, iar profitul a urcat la 55,6 milioane lei – de 2,5 ori mai mult ca în 2021.

Prin Agro-Nova Prim SRL, Bichir deține și firma Nova Terminal SRL, fondată în 2022.

Cât despre Biz-Agro SRL din Cupcini, Edineț, apoi până la Bichir, firma aparținea lui Eduard Hangan, dar ar fi apropiată de grupul Rusagro.

‹ adv ›

În 2022, Biz-Agro SRL a raportat venituri de aproape 892 milioane lei – de două ori și ceva mai mult față de 2021, iar profitul practic s-a triplat ajungând la 60,7 milioane lei.

De notat că Biz-Agro și Eduard Hangan deține și o cotă de 70% din Vinăria Ungheni.

Deși sunt firme puțin cunoscute, tranzacția atrage atenția prin faptul că implică două companii, ce sunt printre cei mai mari traderi de cereale și oleaginoase din Republica Moldova.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›