Unitatea Consolidată pentru Implementarea programelor IFAD (UCIP IFAD) în anul 2024 va continua suportul oferit mediului antreprenorial agricol din Republica Moldova printr-o gamă variată de produse financiare și suport tehnic.
Totodată, prin intermediul Autorităților Publice Locale (APL) va fi acordat suport grupurilor de producători pentru construcția infrastructurii de irigare care va permite comunităților rurale de agricultori de a fi mai rezilienți în fața schimbărilor climaterice.
Astfel, UCIP IFAD vine în anul curent cu un portofoliu financiar de circa 210 milioane MDL care va permite susținerea financiară prin intermediul granturilor, creditelor cu porțiune de grant a cel puțin 300 de producători agricoli.
Aceste planuri au fost aprobate de către reprezentanți ai Parlamentului, ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, ministerului Finanțelor și societății civile, care fac parte din Comitetul pentru Supravegherea Programelor IFAD.
Directorul UCIP IFAD, Iurie Ușurelu a reiterat angajamentul asumat de instituție pentru a dezvolta un parteneriat solid cu APL și un sprijin consistent pentru mediul antreprenorial agricol din Republica Moldova.
Prin intermediul prestatorilor de servicii în afaceri, pentru cel puțin 500 de fermieri va fi oferită asistență tehnică pentru pregătirea setului de acte pentru finanțare și elaborarea planurilor de afaceri.
În plus, va fi oferită asistență post-finanțare (mentorat) prin dezvoltarea abilităților antreprenoriale prin mai multe instrumente și activități individuale sau de grup și instruiri antreprenoriale.
Pentru facilitarea accesului la produsele financiare UCIP IFAD, Comitetul pentru Supravegherea Programelor IFAD a operat modificări în Manualul operațional al Programului „Îmbunătățirea capacităților pentru transformarea zonei rurale” (IFAD VIII).
Pentru mai multe detalii, accesați acest link.
Pentru alte detalii, contactați Specialist Comunicare și Managementul Cunoștințelor tel 0683 01 339.
Comentarii