‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
13.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina, una dintre primele țări din lume în care au fost eliberate recipise agricole...

Ucraina, una dintre primele țări din lume în care au fost eliberate recipise agricole pentru producerea usturoiului

‹ adv ›
‹ adv ›

Una dintre primele din lume recipise agricole pentru producerea usturoiului a fost eliberată de către o mică întreprindere agricolă din regiunea Ternopil, Ucraina. Conform condițiilor tranzacției, fermierul a primit materialul semincer iar la momentul respectiv în calitate de gaj a pus roada pe care urma să o obțină de pe 4 hectare.

Potrivit co-proprietarului întreprinderii, Svetlana Popchuk, ea împreună cu soțul se bazează în mare parte pe producerea diferitor culturi cum ar fi orzul, grâul, sfecla, dar recent familia a decis să cultive și usturoi. Ei sunt siguri că pentru un business de succes este nevoie de un produs de calitate, iar pentru a obține o recoltă bună este nevoie de sămânță de calitate, motiv pentru care și au recurs la această metodă.

Cea de-a doua recipisă agricolă pentru producerea usturoiului a fost eliberată de o fermă, situată la hotarele dintre două regiuni – Vinița și Odessa. Proprietarul fermei, Viktor Marchuk cultivă 36 de hectare și se bazează pe culturi de nișă, cum ar fi afine, zmeură, năut, usturoi. Recent, ferma sa a obținut certificatul de produse ecologice. Potrivit recipisei în baza căreia a fost încheiată tranzacția, el trebuie să restituie creditorului 10 tone de usturoi de primă clasă.

Creditorul, în ambele cazuri, este compania ucraineană „Agro-Patriot” din Odessa. Natalia Sudarkina, reprezentanta companiei, știe din propria experiență cât de important este ca fermierii să aibă acces la resurse. Astăzi, „Agro-Patriot” crește usturoi comercial pe 120 hectare, alte 56 de hectare sunt însămânțate pentru obținerea semințelor. De asemenea, în acest an, întreprinderea a deschis prima fabrică de prelucrare a usturoiului în Ucraina și un depozit de stocare pe termen lung.

„Foarte des fermierii cu care lucrăm ne solicită semințe în credit, iar achitarea să o realizeze după recoltare. Cei cu care lucrăm de mult timp și în care avem încredere, primesc de la noi un astfel de împrumut, dar acest cerc al debitorilor este limitat. Cu un astfel de instrument cum este recipisa agricolă, am putea să ne extindem mai repede și să ajungem la mai mulți fermieri, pentru că știm că suntem protejați în calitate de creditori „, spune Natalia Sudarkina.

Potrivit datelor statistice oficiale, la începutul lunii aprilie în Ucraina au fost eliberate 315 recipise agricole pentru suma de 2 miliarde hrivne. Au fost achitate 113 recipise. Totodată nu a fost stabilit nici un raport de neachitare de către debitor.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii