‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 14 martie, 2025
17.2 C
Chișinău
spot_img
‹ adv ›
HomepageAnaliticaUE înăsprește restricțiile pentru culturile importate tratate cu pesticide interzise

UE înăsprește restricțiile pentru culturile importate tratate cu pesticide interzise

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Uniunea Europeană intenționează să impună restricții mai stricte asupra culturilor importate care au fost tratate cu pesticide interzise în Europa, potrivit unui proiect de document al Comisiei Europene, o măsură care ar putea afecta furnizorii.

Un proiect al documentului „Viziunea Uniunii Europene pentru Politica Agricolă și Alimentară” confirmă că executivul european va adopta o abordare mai strictă privind importurile pentru a asigura condiții echitabile pentru fermierii europeni.

„Comisia va urmări, în conformitate cu regulile internaționale, o mai mare aliniere a standardelor de producție aplicate produselor importate, în special în ceea ce privește pesticidele și bunăstarea animalelor”, se arată în proiect.

„Comisia va asigura că cele mai periculoase pesticide, interzise în UE din motive de sănătate și mediu, nu vor reintra pe piața europeană prin intermediul produselor importate.”

Proiectul nu specifică exact care sunt pesticidele considerate cele mai periculoase.

‹ adv ›

Această măsură a UE ar putea bloca importurile de culturi din Canada care sunt tratate cu pesticide neutilizate de fermierii europeni.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că această decizie va afecta Europa, iar un oficial de la Casa Albă a precizat că președintele va apăra interesele fermierilor americani.

Vezi și Trump anunță tarife de 25% pentru produsele europene.

‹ adv ›

UE stabilește niveluri maxime admise pentru reziduurile unor pesticide interzise în blocul comunitar în produsele alimentare importate.

Amintim că, anul trecut, Comisia Europeană a propus menținerea permisiunii privind reziduurile fungicidului ciproconazol și ale insecticidului spirodiclofen.

Produse cu aceste substanțe active nu pot fi utilizate de fermierii din UE, și respectiv nici în produsele importate nu sunt permise, în ciuda solicitărilor europarlamentarilor de a reduce aceste praguri la cel mai scăzut nivel posibil.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›