‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 4 decembrie, 2024
-0.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUn fermier din România a creat un insecticid bio ce combate dăunătorii legumelor

Un fermier din România a creat un insecticid bio ce combate dăunătorii legumelor

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Vali Cucu, un legumicultor din județul Neamț, România, a publicat o rețetă simplă pentru prepararea unei soluții de combatere a unor insecte ce distrug cultura de roșii sau alte legume, cum ar fi Gândacul de Colorado, păduchii de frunză, păduchii lânoși, tripsii și cicadele.

La baza insecticidului bio se află crizantema sălbatică din florile căreia se poate obține un produs cu care să fie stropite culturile de tomate atât pentru prevenirea atacurilor, cât și pentru combaterea dăunătorilor.

FOTO: pentruvoi.wordpress.com

Crizantema sălbatică este o plantă originară din estul Europei, de pe coasta Dalmației, dar care poate fi întâlnită în toate zonele temperate. Are flori frumoase, iar frunzele sunt foarte bune furaje pentru animale. Este o soluție eficientă contra dăunătorilor datorită unei substanțe conținute – piretrină, care paralizează insectele, având un efect rapid.

‹ adv ›

Pentru a prepara insecticidul din crizantemă sălbatică, se culeg florescențele în zile însorite când sunt deschise, se pun la uscat într-un loc cald, bine aerisit. După ce s-au uscat bine, florile se macină fin, iar pudra poate fi împrăștiată pe plante dacă aveți un spațiu protejat sau nu bate vântul.

Tot din florile uscate și mărunțite se poate prepara și o soluție: se pun două lingurițe de pudră de flori în 4 cești de apă fierbinte și se lasă timp de trei ore. Produsul se strecoară și se amestecă la un litru de apă cu o linguriță de detergent lichid – puteți folosi și unul bio. Pulverizarea se face pe plantele atacate imediat sau în cel mult 12 ore de la prepararea insecticidului. Repetați acțiunea de stropire zilnic, până la dispariția dăunătorilor.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›