‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaUn nou record la exportul strugurilor moldovenești: au ajuns în 33 de țări, iar...

Un nou record la exportul strugurilor moldovenești: au ajuns în 33 de țări, iar valoarea a crescut cu 33%

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În anul 2023, exportul de struguri de masă a înregistrat o creștere semnificativă față de anul 2022. Producătorii au reușit să majoreze cantitatea de struguri exportată cu aproximativ 11% și valoarea cu circa 33%.

Potrivit datelor prezentate de Serviciul vamal al Republicii Moldova, în anul 2023 au fost exportate 84,55 mii tone în valoare totală de 75,67 mil $ SUA (preț mediu per kg de 0,9 $ SUA).

În anul 2023, s-a extins considerabil geografia exporturilor, efectuându-se livrări în 33 de țări, comparativ cu 23 de țări în anul 2022.

În rândul destinațiilor noi se află Suedia, Slovenia, Slovacia, Serbia, Italia, Lituania, Emiratele Arabe Unite, Hong Kong, Kârgâzstan, Albania ș.a.

Conform deciziei Parlamentului European, exportatorii moldoveni de struguri pot accesa piața UE fără restricții tarifare sau cantitative.

Această oportunitate presupune însă o responsabilitate crescută, fiind esențial ca producătorii să se angajeze într-o planificare și coordonare eficientă pentru a asigura că strugurii lor îndeplinesc cerințele stricte de calitate și siguranță impuse de piața europeană.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›