‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 16 noiembrie, 2024
1.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUngaria găzduiește Săptămâna Internațională dedicată Bioenergiei

Ungaria găzduiește Săptămâna Internațională dedicată Bioenergiei

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

Săptămâna Bioenergiei se deschide astăzi la Budapesta. Reprezentanți din diverse țări, experți internaționali și factori de decizie din sectorul privat din Brazilia, Japonia, Uniunea Europeană și țările din Europa și Asia Centrală, inclusiv Moldova și România participă la forumul tematic.

Experiențele și oportunitățile ce țin de bioenergie în Europa de Est și Asia Centrală sunt împărtășite pe parcursul evenimentului de patru zile, organizat în comun de către Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) și Parteneriatul Global pentru Bioenergie. Discuțiile vor viza recentele progrese tehnologice, condițiile de piață și disponibilitatea biomasei.

Bioenergia este o sursă de energie regenerabilă produsă din biomasă – materiale organice, cum ar fi culturi cerealiere, reziduuri agricole și deșeuri municipale solide – utilizate pentru încălzire, generarea de energie electrică, sau sub formă de carburanți pentru transport.

‹ adv ›

Opinia publică la nivel mondial favorizează tot mai mult abordările durabile în toate domeniile vieții, iar acest lucru oferă un nou impuls sectorului bioenergetic.

În discursul său de deschidere, Vladimir Rakhmanin, Adjunct al Directorului General și Reprezentant Regional pentru Europa și Asia Centrală al FAO, a subliniat legăturile strânse dintre agricultură și securitatea alimentară pe de o parte, și provocările legate de schimbările climatice și energie pe de altă parte.

„Bioenergia, dacă este dezvoltată în mod corespunzător, are potențialul de a contribui la dezvoltarea rurală prin dezvoltarea capacității de rezistență și a oportunităților generatoare de venit”, a menționat el.

Rakhmanin a subliniat faptul că este nevoie să fie promovată o abordare integrată, asigurând atât disponibilitatea produselor alimentare cât și a combustibilului.

‹ adv ›

Europa înregistrează niveluri semnificative de producție a bioenergiei. Unele țări caută modalități de a-și diversifica mixul energetic și de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră prin producerea și utilizarea bioenergiei moderne. Europa de Est și țările învecinate sunt considerate țări cu un potențial puternic pentru producerea bioenergiei.

În acest an se marchează aniversarea a 10 ani de la înființarea Parteneriatului Global pentru Bioenergie. FAO este un partener fondator și deține secretariatul în cadrul oficiului central din Roma.

O nouă metodologie elaborată de FAO și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, va fi prezentată la un eveniment colateral mâine. Metodologia, testată cu succes în Maroc anul trecut, are scopul de a ajuta țările să evalueze pătrunderea pe piață a unei game mai largi de tehnologii și practici climatice în domenii care variază de la sisteme solare de pompare a apei până la practici de conservare agricole, inclusiv bioenergie. Lucrarea a fost realizată în cadrul Programului BERD –  Centrul de Finanțe și Transfer Tehnologic pentru Schimbările Climatice (FINTECC).

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›