Valeriu Streleț: Fermierii ar trebui să facă front comun. Schimbarea abordărilor în politicile de subvenționare și susținere a agriculturii e inevitabilă
Situația complicată din sectorul agricol, consecință a provocărilor din sezonul 2023, pune atât fermierii, cât și companiile care comercializează semințe, inputuri în fața unor decizii complicate.
În aceste condiții, companiile îndeamnă agricultorii să fie deschiși către dialog și cooperare, pentru că indiferent de situație, siguranța și prosperitatea afacerilor este legată direct de compromisurile ce urmează a fi acceptate de ambele părți.
Valeriu Streleț, fondatorul și directorul general al companiei Bioprotect, a menționat pentru Agrobiznes că, în pofida tuturor dificultăților din sezonul agricol 2023 și procentul mare al creanțelor care nu au fost colectate la sfârșitul anului trecut, s-a făcut tot posibilul pentru asigurarea cu stocurile necesare pentru startul campaniei de primăvară 2024.
Cu toate acestea, există probleme în ceea ce ține de selectarea fermierilor cărora le pot livra produsele, a mai adăugat Valeriu Streleț.
Tot aici, directorul Bioprotect susține că, fermierii ar trebui să-și administreze cu mare grijă afacerile, să-și formeze rezerve și să nu consume în anii buni tot ce au reușit să câștige.
Nu în ultimul rând, fermierii ar trebui să facă front comun, să nu dea temei să se spună că doar o parte dintre cei care nu-și administrează eficient afacerea protestează, mai constată Streleț.
Valeriu Streleț spune că, fermierii care au datorii pentru inputurile achiziționate în sezonul 2023 ar trebui să manifeste maximă deschidere în relațiile cu furnizorii și să fie gata să poarte un dialog sincer.
Pentru sezonul agricol 2024, prețurile la semințe, inputuri sunt ceva mai moderate decât în sezonul precedent, susține directorul companiei.
Comentarii