‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 21 noiembrie, 2024
1.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaVerde la pescuit

Verde la pescuit

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

De astăzi, 1 iulie, ia sfârşit perioada de prohibiţie şi se poate pescui în toate bazinele piscicole naturale din ţară. Interdicţia a durat trei luni, de la 1 aprilie. Şeful Secţiei resurse de apă şi subsol a Ministerului Mediului, Andrei Ursachi, a declarat pentru IPN că cei care vor dori să pescuiască în lacurile şi râurile aflate în gestiunea statului vor trebui să deţină permis de pescuit, iar cei care vor dori să pescuiască în bazinele arendate vor trebui să se conformeze regulilor stabilite de către arendaş.

Permisul de pescuit poate fi procurat de la Serviciul Piscicol din capitală, dar şi de la toate filialele din teritoriu. Pentru un an, permisul costă 300 de lei, iar pentru o zi costul este de 30 de lei. Pentru pensionari preţul este de 150 de lei pe an sau 15 lei pentru o zi.

Pescuitul fără permis este interzis, amenda fiind de 200 de lei. În cazul în care pescarii vor folosi substanţe interzise la pescuit, vor fi sancţionaţi penal, cu amendă de la 4 mii la 14 mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

‹ adv ›

Pentru pescuitul în bazinele acvatice arendate nu este nevoie de permis dela stat. Taxa pentru pescuit este stabilită de arendaş. În legislaţie nu este reglementată o sumă. De asemenea, arendaşul are dreptul să nu permită pescuitul în bazinul acvatic gestionat.

În Republica Moldova sunt peste 4600 de lacuri. Dintre acestea majoritatea sunt date în arendă. Cel mai des, cei care obţin permis pescuiesc în râul Prut, Nistru, lacul de acumulare Stânca-Costeşti, Dubăsari şi râuleţe mici.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›