‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 23 noiembrie, 2024
2.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriViceministrul Economiei: Dezvoltarea afacerilor eco responsabile este o condiție importantă pentru o creștere economică...

Viceministrul Economiei: Dezvoltarea afacerilor eco responsabile este o condiție importantă pentru o creștere economică durabilă

Comentarii

‹ adv ›
‹ adv ›

„Dezvoltarea afacerilor eco responsabile este o condiție importantă pentru o creștere economică durabilă”. Declarația aparține viceministrului Economiei, Vitalie Iurcu, făcută în cadrul Conferinței regionale privind promovarea unei activități mai prietenoase mediului pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM), în țările Parteneriatului Estic.

Lucrările conferinței se desfășoară la Chișinău, în perioada 22-23 martie curent, cu participarea reprezentanților ministerelor de mediu și economiei din țările Parteneriatului Estic, ai asociațiilor de afaceri, experți din regiune și țările membre OECD și UE.

Scopul conferinței este consolidarea politicilor publice ce vizează activitățile de ecologizare a IMM-urilor prin respectarea cerințelor de mediu, prezentarea rezultatele proiectelor pilot pentru ecologizarea IMM-urilor, efectuate în patru țări ale Parteneriatului Estic (Armenia, Georgia, Moldova și Ucraina) și punerea în aplicare a schimbului de experiență internațională în implementarea politicilor și a instrumentelor privind ecologizarea IMM-urilor.

‹ adv ›

În context, viceministrul Economiei a subliniat că Ministerul Economiei este în proces de consultări publice privind includerea unor acțiuni de promovare a economiei ecologice în sectorul IMM în Strategia de dezvoltare a sectorului IMM-urilor pentru 2012-2020.

„Astfel, ne propunem să sprijinim și să stimulăm întreprinderile mici și mijlocii să aplice principiile dezvoltării ecologice și durabile”, a adăugat Vitalie Iurcu.

Totodată, viceministrul Economiei a subliniat importanța continuării inițiativelor lansate cu privire la promovarea dezvoltării economiei durabile în Republica Moldova, făcând referire la o serie de acțiuni și documente de politici, precum Strategia Națională de Dezvoltare 2020, Strategia de Mediu 2014-2023, Strategia energetică 2030, ș.a, care într-un final vor avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economice a Republicii Moldova.

Conferința este organizată cu suportul financiar al Guvernului german în cadrul programului ”Promovarea dezvoltării economice „verzi” în ţările Parteneriatului Estic” (EaP GREEN), finanțat de Comisia Europeană și implementat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), în cooperare cu Comisia Economică pentru Europa a Naţiunilor Unite (CEE-ONU), Programul de Mediul al Naţiunilor Unite (UNEP) și Organizaţia pentru Dezvoltare Industrială a Naţiunilor Unite (UNIDO).

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›