Și-a început activitatea de antreprenor încă prin anul 1997, când a procurat o hală veche, unde se creșteau anterior vite în satul Lozova, raionul Strășeni. Starea acesteia era deplorabilă și a investit pentru reparația capitală, iar ulterior a început a crește păsări pentru carne.
Victor Mamulat este zootehnic de profesie, astfel că nici nu putea fi vorba despre un alt tip de activitate decât cel pe care îl cunoștea cel mai bine.
Așa, cu pași mici, a început să crească pui pentru carne, prin anul 2011, după ce a reușit să creeze condițiile necesare pentru acest tip de afacere.
Victor Mamulat povestește că odată cu extinderea halelor a apărut necesitatea de a construi și propriul abator, deoarece intermediarii nu erau corecți și, de cele mai multe ori, se achitau cu întârziere pentru carnea pe care o procurau.
În cadrul Întreprinderii Individuale „Mamulat” sunt crescuți pui broiler pentru carne, anual circa 600 de tone de masă vie. Proprietarul spune că, 99% din carnea pe care o cresc este comercializată prin intermediul magazinelor proprii, dar mai sunt și câteva grădinițe private, restaurante și cafenele din regiune care se aprovizionează cu carne de la ei.
Inițial, au investit banii proprii, iar odată cu extinderea afacerii, au fost nevoiți să apeleze la credite. Mai mult, criza energetică cu care s-a confruntat inclusiv țara noastră, i-a făcut să se gândească și la un proiect de producere a energiei din surse regenerabile. Așa au decis să instaleze panouri solare.
Victor Mamulat a menționat că, datorită suportului pe care l-a avut din partea Unității Consolidate pentru Implementarea Programelor IFAD a reușit să implementeze planul ce îi permite să crească rentabilitatea afacerii, dar și profiturile.
Construcția parcului a dus, în primul rând, la diminuarea cheltuielilor pentru energia electrică.
Reușita implementării proiectului dat l-a făcut pe producător să se gândească la extinderea parcului, astfel că, acesta planifică să mai instaleze panouri solare, inclusiv la halele pentru creșterea păsărilor.
La moment, la fabrică lucrează circa 50 de persoane. Proprietarul spune că le oferă salarii și condiții motivante de lucru, astfel că nu duce lipsa brațelor de muncă.
Victor Mamulat susține: cheia succesului este, în primul rând, să nu fii „lacom” la profit, să produci conform standardelor, să asiguri animalele cu hrană de calitate și să creezi condiții sigure pentru ele.
Comentarii